#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 29 januari 2013

T som i...

.. tjusig utsikt över Kalmar fick vi när vi åkte över bron till Öland i fredags. Otroliga färger. Jag önskade att jag hade min systemkamera med mig men mobilen fick duga. Tjusig i håret blev jag också efter besöket på ön. Åkte nämligen dit för att klippa mig :)

.. tålamod måste man ha om man ska räkna fåglar. I helgen var det "Vinterfåglar runt knuten", vilket innebär att man ska räkna fåglar som besöker en. Det förutsätter ju att de kommer och det gjorde de inte i lördags.De var kanske bjudna på middag någon annan stans...

Fick en ny chans igår eftersom jag var ledig. Fyllde då min kaffemugg, tog fram papper och penna och satte mig vid fönstret. Hände ingenting till en början men sen kom de fram. De var inte många och inte många olika sorter. De minskar för varje år.Vad beror det på ?


Årets vinnare hemma hos mig i år :)


.. töväder. Idag på morgonen kunde jag gå utan problem till brevlådan. Inga is fläckar eller snö på gången längre! Det började töa så smått igår och håller fortfarande på. Sen att de säger att det ska bli 8 grader varmt i morgon ..Ja, man kan inte göra något annat än att le :) 

.. "testa- på att jobba"- igen. Idag började min halvtids sjukskrivning. Arbetade mellan 08:00-11:00. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att det kändes bra. När man har gått hemma så har man haft möjligheten att sätta/lägga sig när man har velat/behövt. Det funkar inte riktigt så på jobbet. Har en sådan tur att jag får en riktig mjuk start, så det ska nog gå bra... hoppas jag..


...trött är jag nu efter dagen så nu ska jag ta och sätta mig och slö titta i min trädgårdstidning. I morgon har jag sovmorgon (jobbar 12:00-15:00) och det känns sååå skönt :)

Ta hand om er och tack för titten!
torsdag 24 januari 2013

Djurlivet i trädgården.Bilden här ovan tog jag igår. Inte i min trädgård utan hos min syster. Vi satt och fikade och helt plötsligen hoppade dessa två söt nosar över staket. Tänk om man var så smidig. Vi satt ca 4-5 meter ifrån dem men de märkte oss inte. Det var Koltrastarnas äpplen som de var sugna på.

I min trädgård kommer inga Rådjur på besök. De största besökande djuren som vi har är katterna som har sitt stråk över våran trädgård. Vår Båtis uppskattar inte det alls. Det händer att han går ut och visar vem som bestämmer här på gatan. 

I helgen så är det dags att räkna fåglar. Det är det årliga "Vinterfåglar inpå knuten". Jag har deltagit ett par år nu. Om du vill vara med så klickar du HÄR så får du all information som du behöver. Det är inte alls så knepigt som man kan tro.

Idag blir en "förbereda-mig-själv-på-att-snart-börja-arbeta"-dag. Jag börjar arbeta på halvtid from tisdag 29:e. Dagarna fram till dess går fort så jag måste passa på att göra lite "måste saker" till dess.
Var hos sjukgymnasten igår och han var nöjd med framstegen av min rygg.Fick med mig övningar hem som jag ska göra för att stärka upp den. Jag märker att det är en bra bit kvar innan det blir helt bra. Råkade bli knuffad igår och det gjorde så j-vla ont att svetten pärlade sig i pannan. Blev jätterädd att det skulle bli som det var innan men det verkade som att det klarade sig.

Tack för att ni har berättat om hur ni förvarar era fröer. Jag föll lite för det där med att förvara dem i en pärm.. Mm, jag får ta tag i det nu. För i dag ska frö beställningen iväg :)

Ha en riktig skön Torsdag !


tisdag 22 januari 2013

Hur ser er låda ut?Min är alldeles för liten, gjord i plast och... ja, alldeles för liten! Mina fröer får inte plats längre och jag har inte ens beställt årets laddning. Jag vill ha en i lagom storlek ( och vad är lagom) där jag kan sortera fröerna efter hur de ska sås. Har kollat runt lite i cyber världen och funnit allt från skolådor till hem snickrade lådor. Det verkar inte finnas någon att köpa i färdigt skick så att säga. Eller vet ni om någon? Jag börjar fundera på om jag ska ta en skokartong eller liknande och piffa upp den men det hade varit skönt med en färdig.. Ja, jag är lite bekväm. Erkänner direkt :)

Tog däremot fram en annan mer rolig låda idag på morgonen. Har inte tittat i denna på minst 6-7 år. Hade glömt att det var så många roliga saker där i...


Den var fylld av gamla minnen i form av mina gamla dagböcker! Jag började läsa i en och det dröjde inte länge till sonen kom ner och undrade varför jag var tårögd och skrattade som en toking :) Otroligt så omogen man var på alla sätt och vis och sen i nästa stund så  skrev jag tydligen poesi.. Vilket jag inte hade något minne av alls och vilka dikter då, haha :)

Jag är verkligen glad över att jag har sparat dem efter alla dessa år. Det dyker upp diverse olika namn på människor som jag tydligen umgicks med men jag kommer inte ihåg dem .. Pinsamt, kan jag tycka.. . Jag får ta och läsa mer i dem så kanske minnet vaknar till.

Tack så mycket för att ni tittade in och jag ser fram emot att få höra hur era frö lådor ser ut. Alla tips tas emot på att göra en egen eller på vart man kan köpa en färdig :)

lördag 19 januari 2013


Ibland så undrar jag vad grannarna tänker.. Vi tänder lampor, marschaller, tänder eldkorgen och sitter ute och myser. De tycker nog att vi är tokiga. De skulle bara veta ;)' 
Varför bry sig ? När vi satt ute i lusthuset ikväll så kom en granne förbi. Han var ute och gick en kvällsrunda med sin hund. Vi bjöd in honom på glögg och Jäger. Kändes så där otvunget, mysigt. Önskade nästan att fler skulle komma förbi så man kunde  umgås på ett avslappnat sätt. Varför ska allt vara så "uppstyrt" ?

Jag tycker att man ska ta alla möjligheter som man får av att njuta av trädgården. Sommar, vinter, dag eller natt. Alla tider har sin njutning. Strunta i vad andra tänker. Gör som ni själva vill. Det gör vi.

Ha en fortsatt trevlig helg !

fredag 18 januari 2013

Peter Robinson....har hållit mig sällskap denna vecka. Jag har inte läst någon bok på länge men nu har jag fastnat i "bokträsket" igen och ingen är gladare än jag.

Min vecka började med ett besök hos sjukgymnasten. Han masserade och "knölade" ihop mig. Till slut så släppte låsningarna som jag hade i ryggen. Så underbart skönt! Synd att man inte har  en sjukgymnast i familjen. Det hade varit toppen att bli "knäckt" med jämna mellanrum.

Tisdagen var det dags att träffa läkaren igen. Förlängd sjukskrivning blev resultatet av det mötet. Hoppade på bussen till jobbet för att träffa arbetskamrater och lämna intyg. Var inte där alls länge men när jag åkte hem hade jag så ont så jag höll på att ... få upp det jag hade ätit... 

Onsdagen var det -20 grader här på morgonen. Trädgården var så vacker. Allra helst Trollpilen med sina snirkliga grenar. De var täckta med rimfrost och när solen kom fram så gnistrade de otroligt vackert!

Papper i mängder får man hem som man ska fylla i när man är sjukskriven. Det gäller att få till det rätt, annars får man vänta länge innan pengarna dimper ner. Det är så synd att det ska vara så svårt att få tag i folk när man behöver fråga saker. Satt i telefonkö i 50 minuter innan jag fick prata med en människa istället för en maskin.. Det kändes som att hela Torsdagen gick åt för att få ihop allt.

Idag, Fredag, hade jag en ny tid till sjukgymnasten. Såg fram emot det eftersom jag började känna mig stel igen. Knatar iväg till bussen och åker in till stan. Går upp till mottagningen och få där höra att min sjukgymnast är sjuk och att han hade missat att ringa mig....  Bara att bege sig till busshållplatsen och invänta en buss hem . Ja, ja, sådant är livet. Man vet inte vad som händer och tur är väl det. 

Maken sitter framför "dumburken" och tittar på hockey ( tror jag, låter som det ) så jag tror att jag ska ta  ett tag om Peter Robinson igen. Inte hans bästa bok men den är allt lite fängslande..

Gör nu så er helg blir precis som ni vill att den ska vara !

söndag 13 januari 2013

Vårkänsla mitt i all snö.

Jordviva


Idag blev det en sväng till Blomsterlandet. Har sagt det innan men det är denna blomsterbutik som gäller här i stan, enligt mig. Trevlig butik med trevlig och kunnig personal. Bra kvalitet på växter och med vettiga priser. Idag blev det tre stycken Vivor och Tulpaner som fick följa med hem. Växter som förkunnar att våren är på väg fast att man inte kan tro det när man tittar ut. 

Det märks på mitt bloggande att jag har varit sjukskriven nu ett tag. Har bloggat nästan var dag. Få se hur det blir nu med detta när jag börjar jobba igen. 

Har ännu inte beställt några fröer. Får nästan ta ett tag i det nu. Vissa fröer behöver ju lite tid på sig för att komma upp. Det svåra är bara att hålla sig till en hanterbar mängd fröer. Blir så lätt lite för mycket av det goda eller vad säger ni? :)

Innan jag hugger tag i frö katalogerna så ska jag läsa i min bok . Har haft "lästorka" i flera månader men nu beställde jag hem Peter Robinsons bok ; En förgiftad man. Peter Robinson är en av mina favoritförfattare så han om någon borde lyckas få mig att läsa igen. Har inte läst så långt ännu men den verkar helt okej. Jag funderar på om jag ska lägga ut en boklista på de böcker som jag läser. Det kanske är någon av er som får ett tips eller två. Får se hur jag gör.

Ha en fortsatt skön Söndag !


lördag 12 januari 2013

Fy katten!

Som jag har berättat innan så har vi tre katter varav en ( Båtis) är både ute/inne katt. På vår/ sommar ser man honom knappt för då är ha ute och håller koll på sitt revir men det är annorlunda nu när det är kallt.

Nu så är han ute så lite som möjligt.Jag tycker att det är mysigt att ha honom inne ( tycker inte U) . Han ligger tätt, tätt bredvid mig i sängen och spinner ( U kanske är avis ;) ). Finns det något mysigare?
Nu är det så att Båtis har bestämt sig för att INTE använda kattlådan som står här inne. Nä, han ska ut och utföra sina toalett bestyr ute och det till varje pris! Får/kan han inte gå ut så håller han sig hellre än att gå på den där lådan.
Det blir lite jobbigt för oss med detta påhitt.Eftersom vi måste släppa ut och in honom. Vissa nätter får vi stiga upp 4-6ggr för att göra detta.Strunta i honom, kanske ni är några som tycker men det är inte det lättaste .Han skriker och klöser på dörren som en galning. Färgen är till och med bort klöst på utsidan av ytterdörren.. Inte kul när dörren är bara något år gammal :(. Funderade på kattlucka men det blir lite knöligt när man som vi har två andra katter som inte får gå ut..


 Jaja, tillbaka till Båtis problem idag. Båtis ville ut idag man det gick ju inte. Hans väg till "toaletten" var ju helt igensnöad! Vi har väll fått en halv meter snö nu så Båtis blev sittandes utanför ytterdörren en stund. Såg ut som han funderade över hur han nu skulle göra.. Beslöt sig för att gå in igen. Han såg både trött och besvärad ut. Vem gör inte det om man har hållit sig i flera timmar ? ;)
Väl inne så gick han till nästa dörr. Där fick han se att det var en gång upp skottad så nu ville han UT!


Vi släppte ut honom och han skuttade iväg med glädje ända tills gången tog slut. Oj, oj vad han velade innan han tog ett skutt in i snövallen och försvann bakom växthuset.


Det var allt synd om honom men när han kom tillbaka så var han som en ny katt! Piggare och full av bus :)

Pigg och full av bus är inte jag men det har nog blivit lite bättre i ryggen...kanske.. Tycker att det där är så svårt att säga..

Lördagar är lika med "köttmiddag" hos oss.Så idag blir det potatisgratäng med fläskfile´. Vad ska ni ha för något gott ?

Tack för titten och njut nu av helgen!

fredag 11 januari 2013

En bra fredag :)


Ibland tror man inte att något bra kan ske till slut. Att det inte finns någon lösning (tänker då på min j-la rygg) men så bara.. händer det! Har äntligen fått tid till sjukgymnasten, nu på Måndag! Kändes så skönt när de ringde och sa det.En stor tyngd från mina axlar försvann :)


   
     To 10/1 ca 10:00
Fr 11/1 ca 10:00
 
Något som var mindre roligt denna dag är all snö som har fallit och faller ännu (bilderna ovan kan ge er en viss uppfattning på mängden snö som har kommit).Vet inte hur många dm som har kommit och mer blir det. Ser inte ut som det tänker sluta på ett bra tag. Jag hoppas att min lilla Pensé mår bra under sitt tjocka, fluffiga täcke.Tack för besöket och jag önskar er alla en riktigt mysig helg !


torsdag 10 januari 2013

Vinter igen och ett stort TACK!På Als'en kan man köpa detta klot och mycket mer !

Vaknade upp till en värld som såg ut som om någon hade pudrat socker över. Jag är glad i snön men den var ju borta! Kunde den inte bara fortsatt vara det ? Vill ju ha vår!!!


Min lilla kämpe slokar på sitt huvud. Längtar också efter sol och vår. Hon undrar nog var det vad som hände.


Tak fest :)

I fågel bordet eller rättare sagt , på, är det full aktivitet!


Även här , i det blivande luktärt tornet är det full fart. Tycker det är härligt med alla fåglar som är här.Solen kom fram på en snabbvisit. Jag "hoppade" i kläderna för att lapa i mig sol strålarna. Härligt! Tyvärr mindre skönt när jag väl kom hem... Ryggen vill inte som jag :(
Får fortsätta jaga sjukgymnaster , vilket är svårare än vad jag trodde. Att jag ska börja jobba på onsdag känns inte trovärdigt just nu... men, men det kan ju ändra sig!

Avslutar detta inlägg med ett stort tack till er, nya besökare och gamla som besöker min blogg. Kul med era kommentarer. Det gör att jag får en liten "ny tändning" ang bloggen. Det blir så mycket roligare att uppdatera den.

Ta hand om er och tack för titten!
tisdag 8 januari 2013

Månadens favoritväxts utmaning Januari 2013Hos Anna vattenkanna är en utmaning på gång. där man skall lägga ut sin egna  favoritväxt just denna månaden. Det kändes som en knepig utmaning men i mitt förra inlägg la jag ju ut en blomma som jag blev så glad över att se! Så här kommer den igen, en favorit i repris :)Fick syn på denna Pensee när jag gick ut en snabbrunda i trädgården. Jag var ute för att spana efter krokusar eller snö droppar inte var jag beredd på att få se en Pensee.
Så det får bli min månads favoritväxt även om de olika grässorterna är fina med sina fröstänglar..Vilken är eran favorit?
Överlevare.


Här har vi en riktig överlevare! Kyla, regn, snökaos, inget stoppar denna skönhet. Hon står så fint i min rabatt och söker desperat efter solen som är någon helt annan stans än här. Visst är hon vacker med sitt lilla ansikte :)

Cattis och Eiras FB-sida har blivit en av av mina inspirationskällor. På deras sida fann jag denna bild som gjorde att mina funderingar kring rosrabatten satte fart !

Källa; Cattis och Eira


Jag älskar formen på gången och lummigheten omkring. Inser att jag måste plantera ett träd eller två men det får inte bli för skuggigt för mina ny planterade rosor. Ja det kommer inte bli exakt som bilden utan jag kommer att göra mer en .... roslund. Det ska bli spännande att följa dess utveckling. Jag vet inte själv hur slutresultatet kommer att bli :)
Har ni ännu inte tittat in på deras sida så kan jag varmt rekommendera den. En varning kan ju vara på plats; den är lite smått beroendeframkallande ;)
Nu önskar Båtis och jag att ni får en riktigt skön dag! Tack för titten  :)


Ps Hos Inrednings companiets fb-sida pågår nu en tävling om en Pappelina matta. Vem kan motstå chansen att vinna en sådan? Inte jag i alla fall ! Ds


måndag 7 januari 2013

Nytt år, nytt utseende.


Morgonmys

Ett nytt år som började lite knasigt för mig men vad är det som man brukar säga? "Inget ont som inte har något gott med sig" :)

Nu när jag är sjukskriven så får jag en helt annan möjlighet att uppdatera bloggen. Har länge velat "skala av den" men har inte haft tiden/orken till det men nu har jag fått chansen :)

Jag har inte varit riktigt nöjd med dess utseende men har inte riktigt kunna sätta fingret på vad som har varit knasigt. Tittat runt på bl a era bloggar och har till sett insett att det är det avskalade som tilltalar mig. Jag vill att bilderna ska komma fram på bästa sätt och det gör dem i en enfärgad bakgrund enligt mig.
Sagt och gjort. Med hjälp av tips från Fixa din blogspot så gjorde jag även en ny Header ! Använde mig av Fotoflexer.com för att få till stilen på den. Vilka program använder ni er av? Jag ser att ni har diverse roliga ramar, ikoner mm. Alla tips tas emot med öppna armar :)

Min dag började si så där. Har haft en jobbig natt som jag inte har vetat hur jag ska sova för att få minst ont. Har trappat ner på mina tabletter som tydligen är/kan bli vanebildande. Vill inte fastna i det träsket men jag får försöka hitta en balans. Jag vill ju sova.
När klockan ringde vi 07:00 så hade jag varit vaken i tre och en halv timme. Kände att kroppen var tung som bly. Var tvungen att stiga upp eftersom dottern skulle få hem en kompis vid åtta halv nio tiden.
Åtta ringer telefonen; hon kommer vid tiotiden...Ja ja,ljusen är tända och ny bryggt kaffe i kaffemuggen. Det är bara att njuta.
Halv tio ska sonen väckas. Han ska till tandläkaren men han... VÄGRAR! Jag känner hur pulsen ökar, jag hör alla dumma hot/löften som kommer ur min mun! Till slut gör jag alla en tjänst och går ut på en promenad. Jag är hemma halv elva. Får ringa tandläkaren och ursäkta mig. Så pinsamt! Dotterns kompis har ännu inte kommit... Kom straxt efter elva. Känner hur tröttheten kommer över mig. Inte för att de vill att jag skall umgås med dem men jag känner mig väldigt o social när vi tar en fika ihop vid köksbordet.
Efter ett par timmar kommer hennes mamma och tar med båda hem till sig.
Jag drar igång "kärnkraftverket" (min dator som dånar och nästan gör så att lamporna blinkar vid varje start) och sätter mig en stund och "leker av mig". Och kan ni gissa? Jag känner hur orken kommer tillbaka . ja, inte fullt ut men jag har i alla fall inte somnat ;)

Det blev inget trädgårdsinlägg idag heller men jag kan verkligen rekommendera böckerna som står på min hylla i köket. Ni ser dem på bilden här ovan. Dessa bläddrar jag i och kommer på hur många projekt som helst och vilka blommor som jag bara MÅSTE ha :)

Nä, nu måste jag ta och använda mina sista krafter till att laga middag. Hoppas att jag får sova i natt!

Tack för att ni tittade in och att ni har tålamod med mitt förändringsarbete på Bloggen :)
lördag 5 januari 2013

Fruktkorgen har blivit en pillerkorg...


2013 började med läkarbesök för mig. Gjorde illa mig i ryggen på jobbet  i julas Blev sedan värre så ett besök hos farbror doktorn blev nödvändigt. Läkaren skrev ut piller och sjukskrev mig i två veckor.

Mina dagar fyller jag ut med bl a promenader. Skönt att solen har visat sig de senaste två dagarna. Bara det gör att man känner sig piggare :)

Idag har vi plockat ner julen och då blir jag så sugen på att köpa tulpaner! Måste till Blomsterlandet och inskaffa mig en bukett. Köpte en bukett igår men den fick min vän igår när vi blev bjudna på middag :)
De hade grillat kött och gjort potatisgratäng med tillbehör. Åhhh, så gott det var! Grillat är gott året runt men nästan godare så här på vintern.

Ta hand om er och tack för titten :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...