#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 27 november 2012

Oj,oj...

...snart är det 1:a Advent och vårat hus är allt annat än förberett för detta. Kaos överallt! Konstigt att hela huset blir upp och ner vänt när det bara är ett rum som renoveras ( vardagsrummet). Det är inte bara tapetsering och målning som skall göras. Det är även lite snickeri jobb också. En hylla med förvaring skall byggas. Förvaringsutrymmen kan man aldrig får nog av och den här "möbeln" skall få hjälpas oss med det. Jag lägger ut bilder på detta objekt när det är klart.


Skrållis är en mästarinna på att slappa. Ja, säg vilken katt som inte är det ;) Det här är en av hennes favoritplatser. Hon tycker att det är praktiskt att ligga där för när hon blir suggen på papper så är det bara att hugga i. Det händer titt som tätt att hon tuggar i sig delar av posten. Jag har fått ringa till olika bolag och be om nya räkningar eftersom Madam har behagat att tugga i sig dem. Man måste ju tyvärr betala dem även om man inte ser vad som står på dem.

Neder våningen är som sagt vad upp och ned vänd. Övervåningen också men där ska jag putsa fönsterna så adventsstakarna kan sättas upp. Jobbar i helgen så jag vill ha upp dem innan dess.
När jag läser era blogg-ar så ser jag att ni har redan börjat pynta. Jag vill också göra det men vill ha lite mer ordning föst.

Nu håller jag tummarna för att vi får en vit Advent. Jag vet att ni är några som redan har fått ett vit lager av snö. Är inte alls avis (det är just det jag är ) ..

Ha det toppen och tack för att ni tittade in!

söndag 18 november 2012

En kväll fylld med inspiration.

För någon vecka sedan berättade min granne att hon hade anmält oss till Blomsterlandets inspiration kväll. Jätte roligt tyckte jag och i Torsdags var det dags.
Det var inte första gången som vi gick på en sådan här kväll så vi visste vad som väntade oss. Jag trodde att det skulle vara svårt för dem att visa oss något nytt men så fel jag hade.

I år var deras tema ät bart . De lyckades bra med att få med det i alla tips som de gav oss.Kransar gjordes på olika sätt och av olika material. Allt från mossa till godis :) Hyacint lökar fick en "spiralig" ställning, tårtfat på höjden fylldes med olika lager av blommor. Tipsen och idéerna var många och annorlunda.

Suddig bild tagen med min mobil men visst är renarna söta  :)

Efteråt fick vi möjlighet att gå i butiken och spana in och köpa i lugn och ro. Vi åkte hem tomhänta men i våra huvuden var det full aktivitet! Tack så mycket Blomsterlandet i Kalmar för en inspirerande kväll!!


fredag 9 november 2012

Ny gammal vänskap.

Det var ca tio år sedan som jag hälsade på men när jag klev in innanför dörrarna så fylldes min näsa av en doft som var för mig mycket bekant. Min kropp fylldes av ett lugn , precis vad jag behövde! Jag undrade för mig själv; varför har det fått gått så många år? Varför har jag inte åkt hit till biblioteket? Antar att livet har fyllts ut med annat..

När jag gick där bland hyllorna så märkte jag att mina intressen har ändrats de senaste tio åren. Då, för tio år sedan så hade jag haft näsa intryckt i Skönlitteratur hyllorna men nu blev jag stående framför trädgårds hyllorna. Förvånade ? Nä, inte riktigt :)Det var mååånga hyllor med  intressanta böcker.Kunde inte ta med mig alla så det var bara att försöka sålla  vilket var svårt..Till slut så bestämde jag mig för dessa böcker som ni ser här ovan. Jag räknar med att två av dem ska räta ut min frågetecken som jag har angående vårt dammbygge.Det gäller att vara förberedd i god tid :)

Min helg kommer fyllas ut med besök av makens bror och hans två "mindre människor" . Har tänkt baka Saffrans bullar i morgon bitti så de kan få nybakade sådana när de kommer. Sen får vi se vad som händer.

Nu ska jag krypa upp i soffan med "mina nya" böcker och förhoppningsvis lära mig en massa nya saker!


Tack för att ni tittade in !
lördag 3 november 2012

Varning!, varning! Här kommer ett djupare inlägg ;)

Idag trycks mörkret bort med hjälp av alla ljus som tänds runt omkring på kyrkogårdarna. Gravplatser och minneslundar pryds med ljus , blommor och kransar.

I mitt arbete träffar jag äldre människor och idag har det varit mycket "dö snack". De har tänkt på maka/makar, släkt och vänner som har gått före dem och att de själva står i tur. Jag har inga problem alls med att prata om döden så jag sitter gärna och lyssnar på deras tankar.

En del tror att livet är slut efter döden men de flesta tror på ett liv efter detta. Det var en som såg det lite som livet i trädgården. Den föds på våren med alla blad som bryter sig upp ur jorden. Sen kommer den med knoppar som brister och blad som har en härlig fräsch grön färg. Blommorna exploderar i alls sin färgprakt på sommaren för att senare dämpas ner i  djupare, mognare färg . När hösten närmar sig så försvinner spänsten i blad och grenar. Färgerna bleknar för att sedan falla ner på marken där de förmultnar och återvänder till jorden. Sedan börjar det om igen på våren.
Ja, det är ett sätt och beskriva livets gång.

Jag ska inte till någon kyrkogård i dag men jag ska öppna årets första glöggflaska. Ta några pepparkakor med mögel ost och skåla" med de mina" som har gått före mig.

Ha nu en toppen helg :)


torsdag 1 november 2012

Promenadväder.


Ja, det var väl inget vidare promenadväder, mulet och blåst, men vad gör väl det när man ska ut med en sådan här sötnos! Det är så mycket lättare att gå en promenad när man har någon med sig. Löjligt kanske men sant.
Det blev en liten runda på en och en halv timme. Både hund och jag var mer än nöjda. Innan vi gick hem passerade vi macken där jag köpte ett nummer av denna tidning som består av 196 sidor julspecial. Har redan börjat jul pyssla men mer inspiration är aldrig fel :)
Ska nu brygga mig en kopp kaffe som skall avnjutas tillsammans med den nya tidningen.

Jag kan passa på att förvarna er att nu har jag sju arbetsdagar framför mig så det lär inte bli så värst mycket bloggande  från mig men vi "synes" snart igen !Ps: Jag har uppdaterat Trädgårdsprojekt 2012-2013. Har summerat ihop året 2012 och skrivit ner lite om våra trädgårdsdrömmar inför 2013 Ds
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...