#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 30 september 2012

Innehållsrik helg.Ibland känner jag att  jag inte hinner något alls när jag har ledig helg men det kan jag inte säga om denna helgen.

På fredagskvällen tog vi med oss dottern och hennes kompis över till skördefesten på Öland. Vi besökte Ekerum, Eriksöre by gata och Vickleby. Hade gärna besökt fler ställen men den yngre generationen orkade inte mer ;)
Inköpen blev inte många men det var inte det som var målet. Det som är så härligt med skördefesten är atmosfären, alla tända marschaller, dofter, människor mm.
Nästa år så åker bara gubben och jag över så vi kan stanna natten lång :)

Lördagen blev det stora städardagen. det var inte så farligt med dottern och hennes kompis skulle ha fest hemma hos oss. 18:00 kom de . Märkte då att barnen har ju blivit stora. När skedde det??
6 st tolvåringar som klarade sig själva. Ja, jag fick agera badvakt medan de badade i poolen men annars så fixade de det mesta själva. Underbart!
När klockan slog midnatt så blev de hämtade och vi var sååå trötta. Är ju inte van att vara vaken så länge.

Idag skulle vi åkt till mina föräldrar men pappa var tvungen att besöka akuten. Han opererade knät i måndags och nu trodde de att han har fått en propp i benet.Är just nu på röntgen så vi vet ännu inte hur det har gått.

Mina föräldrar bor bredvid ett par kompisar till oss som vi också skulle besöka idag så vi åkte dit. Trevligt att få en stund ihop och snacka lite " skit". Önskar att det kunde ske lite oftare men "livet" kommer ju emellan.

Jag hoppas att eran helg har varit som ni ville ha den. Nu ska vi hugga tag i pluggar och skruv dragare  Vad vi ska gör? Ja det får ni se så småningom ...

Tack för att ni tittade in :)

måndag 24 september 2012

Häck tema

I går var det dags att klippa till vår Avenboks häck. Vår granne hade varit på den på sin sida så det såg för
 j-ligt ut. Det spretade upp grenar från vår sida så det var bara att ta fram häck saxen.

"Häck möte" Tujja `Brabant vs Avenbok.

Buskmagnolians  blad har börjat skifta i färg.

Jag liksom fåglarna och igelkottarna uppskattar Avenboken. Den är tät och fin. Många grenar för fåglarna att hoppa omkring på där inne. Igelkottarna har ett av sina bon där och den är så fin som bakrund för de övriga växterna.


Lavendel häcken doftar fortfarande ljuvligt när man går emot den. Har klippt den lite så man inte behöver gå på den när man ska passera. Här har inte Tujjan tagit sig lika bra som vid pooldäcket eller lusthuset. Den står lite mörkare här. Vi få se hur den ser ut nästa år.


Liguster häcken växer så det knakar. Den är snart uppe i sin maxhöjd i mitt tycke. Dess uppgift är att göra så man blir nyfiken på vad som döljer sig bakom. Synd bara att den inte är vintergrön som försäljaren lovade..


Bakom växthuset har vi denna "busiga" häck. En blandning av Berberis, vildros och ogräs. har länge velar klippa ner den så den får en nystart. Grannen har inte varit inne på den linjen innan men nu så verkar det som arr det kanske komma hända något. Vi får se.
Den kommer snart  att "explodera" i ett underbart färgfyrverkeri så vi ska kanske vänta lite med nerklippningen ?Min älskade Buxboms häck är fortfarande frisk ( peppar, peppar ta i trä) och jag är så glad för det!
Avslutar med färg granna bilder på Vild vinet och Höstastrarna. Älskar hösten och nu ska jag gå ut och njuta av den en stund till innan det är dags för matlagning.

Tack för titten!


torsdag 20 september 2012

När jag kom hem från jobbet igår så väntade en säck med ved på mig. Tog en mugg kaffe och en bulle innan för att få lite energi sen var det bara att hugga i.
Jag brukar tycka att det är helt ok att köra ved men i går var det inte lika kul. Kände mig sliten i kroppen men det måste ju göras ändå.

När jag gick där fram och tillbaka så tänkte jag på allt annat  som också måste göras nu innan kylan slår till på riktigt. Ta in blommor, klippa färdigt träden och buskarna, lägga stenarna färdigt, ta in möbler. Drar för mig att plocka undan möbler och blommor. Det blir ju så tomt efter dem. Måste hitta på något som kan ersätta dem tills värmen kommer tillbaka..


Helt plötsligen så var veden uppstaplad. Det gick ju rätt så fort ändå . Jag tycker att björkved är riktigt vackert. Vad tycker ni?


Lite senare på eftermiddagen ringde det på dörren. Där stod min kära granne ( samma granne som jag fick linne handdukarna av) med en bukett blommor och en påse nybakade muffins. Kan man bli något annat än glad?Hon sa att blommorna var från de plantorna som hon fick av mig i våras. Jag drev upp sommaraster plantor och eftersom jag fick så många så gav jag bort en hel del. Det som är lite komiskt är att de jag själv behöll blev det inga blommor på..  Grannen hade däremot lyckats :)
Nu ska jag ut och beta av den där listan som jag gjorde medan jag körde ved.

 Ha en toppen skön höstdag och tack för att ni tittade in :)

fredag 14 september 2012

HöstmysIdag är det en riktig höstdag. Mulet ute och en och annan liten regnskur drar förbi.Jag tänder ljus, går ut och plockar lite blommor och sätter i en vas på bordet...Åh, så mysigt :)
Idag blir det att "hösta" inomhus. Byta fodral på kuddar och divan, kanske möblera om ? Vi får se vad som blir av denna lediga höstdag.


Ute har Louise Odier bestämt sig för en ny blomning. Så glad jag blir för detta. Hon doftar underbart !

Ha en skön höstdag !

torsdag 13 september 2012

Säng sällskap.

Först vill jag säga att det är kul att det har kommit till ett par nya följare av min blogg, välkomna :)

Båtis

Idag fick jag ett tydligt tecken på att det har blivit kallare ute . Båtis "knackade" på ytterdörren och ville in på morgonkvisten. Han tillbringar nätterna annars i "sitt" växthus men nu var det tydligen dags att sova inne hos matte igen. Inget som jag har något emot. Har saknat min spinnande kompis. Skönt att ha honom tillbaka  :)

Efter mitt morgon kaffe tog jag en liten runda i trädgården med kameran. Följ med om ni vill. 


Jag är gräsallergiker men det har inte hindrat mig att plantera en hel del olika gräs. Smart? Det vet jag inte men de är ju så vackra (och det finns ju mediciner).
I rabatten ovan har jag satt tre stycken olika Miscanthus. Vet ej vad de heter. Ni kanske vet?


Gräset i mitten har vinröda blomställningar. De blir silvergråa mot slutet av säsongen.


Gräset till vänster har en mer skir blomställning. ger ett härligt skuggspel mot väggen på kvällen när vi tänder lamporna.Det högra har en mer kompakt blomställning och blir inte lika högt som det vänstra.


Randgräs? Sprider sig som ogräs men vad gör väl det? Ska ärligt säga att detta är inte något favvogräs för mig. Har varit många gånger i risk zonen för bort rensning. Det kan tacka min gubbe. Han har räddat det många gånger när jag har varit på gång att eliminerar det...

Miscanthus sinensis `Zebrinus`

Vid ytter dörren står detta härliga gräs. Varje år så tror jag att det inte kommer att bli någon höjd på det men varje år så visar det att jag har fel. Det står på norr sidan så det är kanske det som gör det lite svårstartat i början.

Det ser nästan ut som att vi har använt husfärgen och målat på bladen.

 Även pool rabatten innehåller gräs. Förutom Blåsvingel så finns bla detta. Vet ej namnet men se nedan vilken härlig färg blomställningen har !


Vet inte om det syns så bra men de är lila. Härlig färg :)


Här är ännu ett namnlöst gräs som också står i poolrabatten. Lite strandkänsla i det kan jag tycka.

Miscanthus sinensis `Giganteus`

Höll helt på att glömma Elefant gräset. Jag hoppas att det ska trivas bättre här så det kan växa till sig och bli så där enormt stort som det kan bli.

Tack för att ni följde med mig. Skulle bli så glad om någon kunde hjälpa mig med namnet på något/några av mina namnlösa gräs. Lämna gärna en kommentar. :)


söndag 9 september 2012

Tiden går så fort !

Dagarna går så fort förbi. Jag försöker desperat "fånga den" men misslyckas. Måste acceptera att vissa saker måste jag lägga till på "till senare listan" men det vill jag ju inte :(

Vad har då hänt sen sist förutom jobb, skola och allt det där vanliga som tillhör vardagen? Jo, jag har blivit ett år äldre.
Är ingen stor födelsedagsfirande men ett och annat paket blev det. Jag har ännu inte vuxit ifrån det där med paket. Jag tycker fortfarande att det är kul att öppna dem men det bästa är i alla fall att få en mysig stund med familj och vänner.

Anemone `Honorine Jobert`

Presenten från min syster behövde jag inte öppna. Den levererades med "fötterna" inlindade i plastfolie Jag  fick en jättesöt vit Höstanemon. Kul att få växter från människor som man tycker om.. Det blir att man tänker lite extra på dem när man pysslar om växten som man fick av dem.

Vi är lite hopplösa, jag och min man. Vi har hållit på med köksträdgården ett tag nu så vi borde ju ta det lite lugnt ett tag men "icke sa Nicke". I lördags påbörjade vi på rosrabatten. Påbörjade  är egentligen fel för det gjorde ju sonen för ett tag sedan. Han började gräva upp rabatten men vi har "putsat " till den lite.


Rabatten blir lite upphöjd och med en slingrande gång i. Tanken är att man ska komma åt att sniffa på rosorna som vi ska plantera,  från alla håll.

`Chopin


Vi åkte till Sporrsjö plantskola. Med oss hem fick vi två stycken av rosen `Chopin`. Stora härliga blommor med underbar doft.


Ännu är det lite svårt att se hur det kommer att bli. Jag har beställt fyra rosor från Flora Linnea.Hoppas att de kommer snart så rabatten kan bli färdig.


Det är inte så att vi är sysslolösa till de kommer. Nä, nu blir det "ommöblering" bland växterna. Min fläder var en av dem som var tvungen att flytta på sig. Jag gullar med den nu så den ska förlåta mig...
Baileys ser skeptiskt på oss..


Min buskmagnolia kan känna sig säker. Hon får vara kvar där hon är. En sista blomma gav hon mig som tack.Avslutade lördagskvällen med grillning och sedan mys utomhus. Fick härliga plädar i födelsedagspresent som kom till användning. Kvällarna är kyligare nu men jag vägrar att gå in !

Tack för att ni tittade in :)

söndag 2 september 2012

Det märks på mitt bloggande att vardagen med skola och arbete är tillbaka.Blir inte lika ofta nya inlägg som när det var semester. Tiden räcker inte riktigt till.


Igår var vi bjudna på en förlovnings/examens fest. Det var min syster dotter som förlovade sig med sin andra hälft.. Vi firade också  att han har blivit färdig med sin sjuksköterska utbildning. Det har varit en kringelkrångel väg men nu är det gjort. Jag är så imponerad av honom för han har lyckats trots allt konstigt som har hänt i hans liv.

Festen var i en lokal som de hade hyrt. Den låg precis bredvid havet. Hade som ni då förstår en underbar utsikt. Tur med vädret hade de också :)


Vi bjöds på god mat och träffade på nya bekantskaper. De försökte även få oss att dansa men jag och U smet iväg. Trodde inte att någon såg oss men vår kära dotter hade just då min kamera och lyckades få oss på bild när vi smet iväg..

Jag vaknade vid 7:00 idag så jag satte mig vid datorn och redigerade bilder medan resten av huset sov. Jag tog som sagt va inte alla bilder själv utan jag satte kameran i händerna på gästerna (som jag inte ens har träffat innan). Vad glad jag är att jag gjorde det! När de tog kort på varandra så släppte vissa loss lite mer än när jag "smög upp på dem" med kameran. Jag flinade flera gångar medan jag redigerade :)

När U vaknade så blev det lite frukost och sedan ut i trädgården ! Det märks att det är höst nu. Blommorna börjar ge med sig. Allra helst de i krukorna. Rabatterna har fortfarande en del skönheter.
Jag håller fortfarande på med att återanvända all sten som vi har grävt upp. Ett "stenhårt" arbete som tar tid.


Sakta men säkert går det framåt. Jag ser fram emot när Ormhasseln har växt upp och döljer grannens garage.

U har kört grus och nu är det där det ska vara.


Vi känner oss helnöjda. Blev som vi hoppades. Härligt med ljudet som blir när vi går på det.


Jag planterade mina jordgubbsskott i en av betongringarna . De andra två ska få innehålla blommor och grönsaker. Det får bli till nästa vår :)

Tack för att ni tittade in !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...