#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 26 augusti 2012

Köksträdgården

Det blev lite om prioritering på våra sommarprojekt. Vi skulle gjort dammen klar men eftersom pardörrarna sattes in så blev det runt omkring dem som blev prio ett.
Ute platsen är nästan klar. Vi sitter där och myser på kvällarna med plädar och tända ljus. När det är mörkt ser man inte hur det ser ut runt omkring men det gör man dagtid..

Före

Våra odlings lådor höll inte ihop längre. Var inte kul att odla något när det såg ut så här. Hade de mer som förvaring av diverse olika växter som skulle flyttas vidare till en  mer permanent plats.

Vi bestämde oss att här skulle det bli lite mer " Ernst". Maken surfade runt på nätet och till slut hittade han det vi sökte. Så igår åkte vi till Bockara. Där finns detta företag; Bockara betongvaror . Där blev vi mottagna av en trevlig man som hjälpte oss att lasta på det som vi skulle ha.Nöjda och glada åkte vi hem med vårat tunga lass.

Jag jobbade kväll så det var min kära gubbe som fick hålla på och fixa i ordning. När jag kom hem var det så mörkt att jag knappt såg något men det gjorde jag idag :)

Efter

Förstår ni nu vad jag menade med " Ernst" ? Fick inspirationen från hans program i somras. Har haft tankarna åt det här hållet innan men det var först när jag såg hur det kunde bli som jag bestämde mig. Jag trodde att det skulle bli svårt att övertyga gubben men "icke sa Nicke" .

Nu är det bara piffandet kvar. Skulle så gärna vilja så men det är ju lite fel årstid för det. Jordgubbs plantorna ska där emot planteras. Resten får nog vänta tills det är vår igen.

Jag ska snart iväg till jobbet så jag får försöka få i mig något att äta innan. Har lite svårt för att äta middag vid den här tiden men så är det när  man ska jobba kväll.

Hoppas att ni har haft en skön helg !

torsdag 23 augusti 2012

"Ska bara" blir oftast så mycket mer..

Vaknade av ljudet från mina grannar som byter fönster. Knirr knarr låter det när de med hjälp av kofot tar bort fönsterfoder. Jag tycker om alla dessa ljud som blir när man bor i ett villa område. De stör inte mig alls känns bara hem trevligt :)

Ja, man får inte vara sämre själv, så på med trädgårdskläder och sätt igång.
Vi har beställt ett flak med grus så det är ju lite som behövs förberedas. Börjar med att hacka upp grästuvor som har växt upp på fel ställe, flyttar på mitt bord som jag har vid häcken. Ser då att häcken behövs klippas. Tar fram min häck sax ( ej eldriven) och börjar klippa lite. Kan ju bara ta en liten  bit. Hm, det är lika bra att ta vid gången också så man lättare kommer förbi. När jag ändå ta upp bladen så kan jag ju passa på att rensa lite mellan stenarna...  Tittar upp och ser att Silverpäron trädet behövs tuktas lite. Sätter en av de avklippta grenarna i en kruka. Få se om den tas sig.. Ser då våra hemska planteringslådor..


Dessa ska bytas ut. Det ska bli lite mer " Ernst" här. Ni får se framöver vad jag menar. Nu måste ju dessa tömmas. fram med sekatören och klippa av lite solrosor.


Underbara blommor fast de är gulaktiga ;) 

Har funderat på att skaffa ett sådant där Nyckelpige bo som man kan se i diverse tidningar. Jag vill ju att de ska trivas hos mig och käka lite löss. När jag tittade till på den vita Höstfloxen så insåg jag att jag har ju redan bon till dem :)
I en blomma satt en sju stycken och mös. Tittade i en annan blomma och där satt ännu ett gäng !Vid lunch tid kom grus gubben hem och lämnade lite grus..


Så nu " ska det bara" flyttas hit :)

Ska nu ut och fortsätta och köra grus. Jag hoppas att ni har en skön Torsdag!

söndag 19 augusti 2012

Tradition.
Vissa traditioner är viktigare än andra. Lammet och grisen traditionen som vi har tillsammans med ett par goda vänner är en av de viktigaste.

En gång om året så packar vi våra husvagnar och beger oss över bron och sen vidare till norra Öland. Utanför Löttorp reser sig denna byggnad helt plötsligen upp i tomma intet. Dess historia kan du läsa HÄR och mycket annat som kan vara intressant att veta inför ett besök.
¨

Höstfärger.

Det var en mycket lyckad kväll. Vi fick lite regnstänk på oss när vi satt vid våra husvagnar  men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade förtälts taket med oss.
När vi kom in på restaurangen så var lyckan gjord, allra helst för tonårs sonen ( ja vi också) har längtat efter detta ända sedan vi åkte därifrån förra gången ( för ett år sedan). Alla dessa godsaker som var framdukade...

Det är svårt att beskriva atmosfären där men tycker ni om lamm och griskött med lite "grisfestmusik" till så åk dit om ni har möjlighet. Det är sååå gott och trevligt .

Jag är nästan alltid den som vaknar först när vi åker iväg med vagnen. Brukar sätta mig och läsa en bok tills de andra vaknar men idag blev det en liten promenad med kameran.


Det brukar gå kor bredvid Lammet och Grisen men i år såg jag inga. Sa det när vi åkte upp att jag skulle försöka fota några men tji fick jag, eller?Fick syn på denna skylt. Kohagslyckan, det låter som att det är rätt ställe att leta på . Så det är var bara att knata på.
Naturen på Norra Öland är väldigt karg. Allra helst nu när det inte har regnat ordentligt på ett tag.Färgerna är dova men ibland dyker det upp en liten färgglad blomma.

Efter hand så ändrades naturen. Vägen gick genom en lövskog med härliga stenmurar som var kläda med tjock grön mossa.Älskar att fota grindar :)


Vilken tur att det finns en del telefon ledningar kvar. Vart skulle annars...


.. Svalorna sitta och filosoferar ?


Jag hittade inga kor på min promenad men kände mig ändå nöjd.


Tack och adjö för denna gång men vi lovar att vi kommer igen nästa år !


Jag hoppas att ni har haft en skön helg och känner er redo för en ny jobbarvecka . Tack för att ni tittade in :)

tisdag 14 augusti 2012

Det var som katten!


I år har matte ( jag) lyckats komma ihåg att torka kattmynta. Gissa om "missarna" blev glada idag när kattmyntan var så torr att så jag kunde använda den.Katter reagerar olika på kattmynta. En del reagerar inte alls, vissa blir helt galna och andra blir som Baileys; lite extra "tvättapälsentokiga" :)


Jag skulle torkat mer men en halvburk är bättre än ingen burk alls.Sonen kom för ett par dagar sedan och undrade om han kunde tjäna ihop lite pengar här hemma genom att hjälpa oss med något.

Hm, efter att ha funderat ett tag , ca10 minuter , så kom vi på att vi ska ju ha en rosrabatt varför inte låta sonen börjar gräva den? Ja, vi borde ju bli färdiga med det som vi har på börjat först men så klart ska stackars sonen få tjäna ihop lite pengar :)
Bilden ovan är tagen från våran balkong så i nederkant ser ni taket på vår altan. Som ni ser så har sonen ärvt "grävargenen" från sin far. Jag trodde inte att han skulle börja gräva med en gång men det gjorde han. Så en "före bild" hann det aldrig bli. Jag vet inte om ni ser det med det ligger upp och nervända grästuvor framför Häng sälgen  Han har breddat och rundat av den befintliga rabatten. Det är en hel del kvar att göra men som sagt grabben är väldigt "på" vilket jag tycker är kul.
Tidsgräns? Ja, bara det blir färdigt innan jag fyller år i början av September. Vi får se om han klarar det.

Nu ska jag ut och njuta av solen igen. Här har vi en riktigt skön eftermiddag och det hoppas jag att ni också har !

lördag 11 augusti 2012

Kaffefilter, kulspetspenna och häftapparat..Vad ska jag nu hitta på, tror ni? Ni kanske har listat ut det redan? Jag vet att ni är många som gör fina kuvert till era insamlade fröer medan jag kör på med kaffefilter. Det var så att vi råkade köpa för små filter förra året till vår kaffebryggare så då fick de ett annat användningsområde. Inte så där snyggt precis men praktiskt. Jag har sett en mall på frö påsar som man kan göra själv i en trädgårdstidning så nästa år kanske de får en snyggare förpackning.Det blev en del insamlat idag; Vallmo av olika slag, Brokglim, Vit Riddarsporre, Lupiner,Malva och till sist röd Tagettes, observera röd  :)
Några var inte riktigt torra så de får ligga ett par dagar i växthuset för att torka till.Mina Ringblommor är fortfarande i full blom så jag får vänta ett tag till innan jag kan ta fröer från dem.


Passade även på att skölja ur lite krukor så de är redo till våren när det är dags att använda dem igen. Lite höstkänsla infinner sig medan jag gör detta . Vart tog sommaren vägen?Avslutar med lite bilder på vår Klematis `Blue Angel`. Hoppas ni får en skön helg !

tisdag 7 augusti 2012

Gult är fult ?

Har aldrig gillat gula blommor. Jag vet inte varför men det är bara så . Det innebär inte att min trädgård är befriad från gula blommor. Förutom en och annan maskros så kan man hitta några andra gula  sorter. Jag kan inte deras namn men det kanske ni kan.
Den här lilla "uppkäftiga" blomman sådde jag för två år sedan och nu blommar den. Syns knappt eftersom den är nästan helt gömd i mitt gulrandiga gräs. Måste göra en liten räddningsaktion i helgen för den här. Vill ju inte att den blir kvävd när den äntligen har börjat blomma...


Det här är min första gula blomma förrutom alla maskrosor då . Fick den av min syster våren efter att vi flyttade in i huset.. Eftersom den var gul så hamnaden på vårt då "undantag", baksidan. Den står just nu lite inklämd mellan rosbåge och husvägg.. Tycker om kontrasten mellan den klargula blomman och de mörka, gröna bladen...

Vanilla Ice


Dessa skönheter har jag inget alls emot. Jag blir bara glad när jag ser deras färgglada blomhuvuden :) Har sått tre olika sorter i år men än så är det bara två som ha gett sig till känna.

Varför tar jag inte bort dem då om jag inte tycker om dem? Om sanningen ska fram så har de lyckats omvända mig  l i t e. Man vänjer sig liksom efter ett tag. Det är ungefär som när man vill lära sig tycka om en viss maträtt, man får smaka ofta och i små dosor. Antingen så ändrar man sig  eller så gör man det inte.
Mina gula blommor får stå kvar men några gula Tagettes kommer aldrig in genom min grind.
Där går gränsen !  Eller.. ?

fredag 3 augusti 2012

Vinst...igen :)

Nu är denna arbetsvecka avklarad. Åter igen en hektisk vecka så det blir att ta igen sig nu i helgen. Vi hade från början inget planerat men efter att kikat in på FB så blev planerna ändrade.

Lånad bild från evenemang,se

Jag deltog i en tävling och vann två biljetter till "Hjälten från Kalmarsund". Sista föreställningen är på söndag och då ska vi dit, U och jag. Extra roligt är det att ett par goda vänner också vann så vi ska träffas innan och mysa med lite fika.  Vilken "bonnatur"jag har haft den sista tiden. Först fem kilo lösgodis och nu detta :)

Nu blir det natti nana för mig. Hoppas ni får en skön helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...