#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 31 juli 2012

Pussel

Livspusslet kan vara svårt att få ihop med alla tider som skall passas, skola, läxor, jobb m.m. Ännu har inte skolorna dragit igång så nu är det ännu lugnt.. Den 20:e drar allt igång igen. Sonen börjar gymnasiet och dottern hamnar vid högstadiet.
Berättade för barnen att nu börjar skolstarten närma sig .De tog den informationen med ro. Känns som att de längtar till skolan börjar igen med allt vad det innebär. Nya lärare, nya kompisar. Spännande! :)


Igår när jag kom hem från jobbet så regnade det. Kändes lite höst likt, mysigt. Barnen var uttråkade och hur lätt är det att roa dem hemma?
Kom på en halvgalen ide´. Varför inte pussla? Vet inte hur många år sedan jag gjorde det. 10, 12 år sedan kanske. Jag tar mig in i förrådet ( måste röjja här så småningom) och till slut hittar jag ett. 1500 bitar känns helt ok. Ropar på barnen. Inget händer. Jag sätter mig på altanen och börjar leta kantbitar.. Märker att jag blir helfokuserad på att hitta kantbitarna så jag märker knappt att tonårs sonen satt sig bredvid mig och försöker få ihop ramen.
Dottern kommer förbi en sväng men tröttnar snabbt och går där ifrån. A och jag blir sittande där en bra stund, en mysig stund.
Få se om vi blir färdiga innan den 20:e .


Maken har också pusslat men med marksten. Vår nya uteplats börjar ta form.. Hm, vad ska vi döpa den till? Solsidan kanske? Ja, varför inte. Den ligger i söder läge så här blir det varmt och gott när solen är framme .
Idag försvann solen en stund och regnet  gjorde att det fick bli ett uppehåll i plattläggningen. Vi laddade ner en film istället. Jag såg knappt 20 minuter sen somnade jag.... Det är inte ofta som jag hinner se en hel film innan jag somnar.Ja ja, någongång piggnar man väl till.

Tack för att ni tittade in!

söndag 29 juli 2012

Trädgårdsväder.


Mulet, 20 grader är lika med perfekt trädgårdsväder :) Vi gick ut direkt efter frukosten och gick inte igen förrän vid två tiden. Hann vi göra något? Jag tog hand om Jordgubbarna, satte skotten i krukor så jag kan använda dem nästa år. Modersplantorna åkte i komposttunnan efter att jag plockade av dem de sista jordgubbarna.  Nästa år ska jordgubbarna sättas på ett nytt ställe.. Ett nytt projekt.... :)

U har kämpat med den nya uteplatsen vid pardörrarna som vi satte in. Lite knepigt att få till höjd och att de ska slutta lite lagom så ev vatten rinner av men det löste sig.Kortet är taget när jag har ryggen mot växthuset...


.. och här från andra hållet. Det ska bli en liten låg mur som kommer göra att uteplatsen kommer att kännas mysigare. 


Gången på baksidan har blivit frodigare. Inte gången men Silverarven :) Det blir en hel del ogräsplockning tills de har tagit över helt men det gör de snart.

Avslutar detta inlägg med lite blomsterbilder.

Flammentanz

Höstanemon

Höstflox

BuddlejaJag hoppas att eran helg har varit minst lika skön som min för då har ni haft det bra och snart är det helg igen! 

lördag 28 juli 2012

Idag gick vi under jorden..

Igår bestämde jag och gubben att vi måste hitta på något som är kul för hela familjen. Det är svårt att få ihop fyra viljor, gör inte saken lättare när man har en tjej och en kille i tonårsåldern.
Allt kostar i regel mycket också men vi hittade ett mål som vi trodde skulle göra tonåringarna intresserade OCH det var gratis! Kan det bli bättre? Nope.

Så idag hoppade vi in i bilen och begav oss norrut. Min systemkamera blev hemma så dagens bilder är tagna med min mobil.

Barnen hade ingen aning om vart vi skulle. Gissningarna var många :) Fika sugna blev vi på vägen så vi svängde in i Pataholm.
Det är en liten pärla som ligger vid Smålandskusten. Härlig atmosfär med många gamla byggnader. Här finns det ett kaffe och där stannade vi för en stund.
Vi satte oss under ett träd på vitmålade trädgårdsmöbler och bara njöt. Både av utsikten och av fikat.

 

Jag fick en "Madicken känsla". Jag hade inte alls blivit förvånad om hon hade dykt upp. Jo, det hade jag ju men ni förstår vad jag menar, hoppas jag :)

 

Bilfärden fortsatte mot Figeholm utanför Oskarshamn. Där ligger SKB, Svensk Kärnbränsle hantering AB. Vi hade bokat in en rundtur nere i Urberget där de forskar om kärnbränsle hantering.
Båda barnen såg tveksamma ut när vi kom fram. När vi berättade att vi skulle ner ca 500 meter i urberget såg tonårssonen gladare ut medans dottern blev än mer tveksam..

Först var det filmvisning sedan skulle vi kliva på bussen som skulle ta oss under jord. Utrustning delades ut ( reflexväst, hjälm, andningsmask som skulle användas vid ev rökutveckling ) och sen bar det av.
Bussen tog oss 420 meter under jord. Där klev vi av och vår duktiga guide berättade mer om verksamheten medans vi gick ännu en bit ner.
Vi var glada (och lätt skrämda) för att vi fick åka hiss upp. Innan vi klev in i hissen fick vi smaka på vattnet som är där nere. Det var salt och inte så speciellt gott.

Väl uppe ovan jord igen så fick vi kaffe och kaka. De hade en utställning och vi fick se om vi hade lärt oss något genom att vara med i en liten tävling.
Både barnen och vi var nöjda med besöket. Det var intressant att få se hur de jobbar och att få se världen i underjorden.På hemvägen stannade vi till i Timmernabben på Gabriel keramik. Något keramikfynd blev det inte men en plåtskylt och en trädgårdsslända fick följa med oss hem.

Nu är det grilldags och sedan ska vi sitta och vänta in åskvädret som sägs komma. Vi får väl se hur det blir med det.

Ha det gutt !

fredag 27 juli 2012

Överraskning!


Arbetsveckan har varit en utmaning men nu är den äntligen slut. Satte mig och myste en stund i lusthuset  (eller pussenästet :) ) medans maken gick runt och vattnade, det var då jag såg dem !Har ni sett vilken skönhet? Visste inte först var det var jag såg men insåg att det är ju en av mina Vallmon som jag har sått. Det var på Tradera som jag fann dessa fröer. Jag hade inte en aning om hur de skulle se ut så det blev en mycket glad överraskning när jag nu fick se dem :)


När jag gick närmre så fick jag se ännu en sort. En Ceriserosa, flikig Vallmo. Påminner om en som jag har haft tidigare. Båtis sitter i bakgrunden och filosoferar.

Vallmon är en underbar blomma men den har en kort blomningstid så man får passa på att njuta medans de är här.

Jag hoppas att ni får en skön helg!

tisdag 24 juli 2012

Storvinsten är hämtad !Tryckte på en "Gilla" knapp på facebook. Resultatet blev detta. 5kg valfritt lösgodis. Kände mig lite lätt äcklad vid tanken på den mängden godis.. Barnen däremot blev överlyckliga!
Vi hämtade vinsten och åkte hem. Hoppade direkt i poolen. Det blev ett litet "längdrekord" för mig. Jag var i lite mer än en halvtimme! Det var ju  30 grader i poolen. Hur skönt som helst :)

Igår var det min första arbetsdag efter semestern. Den tog musten ur mig med en gång.Har jag haft semester?? Känns inte så . Slängde mig på sängen efter jobbet och sov bort en och en halv timme. Halvslöade sen en stund i solen på pooldäcket. Det var inga problem med att somna på kvällen. Somnade så fort jag la huvudet på kudden.
Jag har tur som har världens underbaraste man. Han handlar, lagar mat m.m. Vad skulle jag göra utan honom? Allt skulle stå stilla här hemma utan honom. Hoppas att jag piggnar till snart.Ringblommorna är fortfarande fina. Jag har inte de där gul orange. Mina är mer aprikosfärgade. Blir så glad att de sprider sig. De dyker upp lite här och var år efter år.
Lavendeln sprider sin härliga doft i trädgården nu. Jag har de flesta planterade vid pool rabatten. Vill ha lite medelhavs känsla där. Känns lite extra lyxigt med pustar av lavendeldoft när man solar.


Klockan är nu 19:30 och det är fortfarande varmt ute, runt 25 grader. Vår inglasade altan  ligger i västerläge och där är det nu  jättevarmt . Katterna ligger helt utslagna där ute. De kan gå in  men de verkar gilla värmen för de ligger kvar. De är allt lite knäppa..

Jag tänker nu gå ut till lusthuset för att hitta svalka. Jag tror att ett glas vin väntar på mig där tillsammans med min älskling . Kanske en godisbit också, vem vet? :)


söndag 22 juli 2012

Helgen i bilderFörst vill jag bara säga att vad glad jag blir när min blogg får nya "följare", Välkomna :)I fredags åkte vi över bron till Öland. Skulle hälsa på makens syster med familj. De hittade sitt lilla paradis på Östra Öland för ca 2 år sedan. Ett underbart ställe som gör att ens puls landar på normalläge. Finns inga andra ljud än fågelkvitter och rasslet från trädens blad i vinden.
Som det brukar så blev det god mat med god dricka och självklart så äter man lite för mycket. En kvällspromenad till havet löser det.


Jag vet inte varför jag tycker om att fotografera grindar. Hela bloggen skulle kunna bli full av dem om jag inte hejdar mig. Jag tycker att de är vackra och de har en historia bakom sig..


Vi passerade fina murar på vägen ner till havet.


Det var en helt ljuvlig kväll. Alldeles vindstilla.


När vi åkte hem på lördagen så passade vi på att stanna i Stenåsa på Naturbok handlen. Många fina böcker men inget inköp denna gång. Däremot så köpte vi en Timjan på Capellagården. Den planterades sedan på vår baksida.


Idag blev det premiärbad för mig i poolen. Ja, jag är en riktig badkruka :) Mina leder är inte alltid så glada för bad. De stelnar till trots att det är 28 grader i poolen. Var inte i så länge så idag gick det bra :)

Vi är glada för att vi valde Tujjahäck som insynsskydd. Den har verkligen växt och blivit tät. Ni kan se hur den har växt om ni tittar in på poolfliken.

Poolrabatten

Vår framsida


 Här växer New Dawn tillsammans med Jackmanii


Idag är det min sista semesterdag. Nu har jag 52 v till nästa semester. Som Kommunalarbetare inom omsorgen så har man ingen Julledighet eller liknande att se fram emot. Pensionärerna behöver hjälp året runt  så det är bara knota på.


Avslutar kvällen med en god drink och grillning i solnedgången. Jag hoppas att ni som har på börjat er semester nu får en skön sådan. :)

Lasse Berghagen och jag...

.. har inte samma boksmak. På framsidan av boken som jag läser nu står det " Den roligaste bok jag någonsin har läst", Lasse Berghagen. Jag håller inte med honom på den punkten..

Kommer inte ihåg när jag började läsa Hundraåringen som klev ut ur fönstret och försvann men det var straxt innan semestern började, si så där 4 veckor sedan. Jag har bara kommit till sidan 129 av 391. Så seg! Känns rörig , osannolik... Jag var kanske "felinställd" från början. Det var kanske fel bok vid fel tillfälle ?
Ja men, sluta läs den då och ta en annan , kanske ni tänker. Nu är det så att jag har aldrig hoppat av en bok. Mitt mål är att jag ska alltid ska ge böckerna en ärlig chans så även denna...  Får väl skylla mig själv för att jag är så envis men vem vet den kanske blir bättre om si så där hundra sidor... ;)

fredag 20 juli 2012

Sova middag


Tänk att få dyka ner i Louise Odiers fluffiga, doftande blad och bara sova en liten stund. Det var precis vad denna lilla skalbagge bestämde sig för att göra :)

Hoppas att ni alla får en skön helg !

torsdag 19 juli 2012

Nytt boende


Idag ska en av våra Fairy rosor flytta. Vi hann precis gräva upp den innan det började regna (Det hjälpte inte att hålla tummarna för en uppehållsdag). Rosen ska till goda vänner så det känns tryggt :)Vår ny inköpta ros Louise Odier planterade vi på baksidan vid våra "morgonplats". Den fick en egen armerings båge a la´hemgjord.
Det är rena doftkavalkaden där nu. Rosdoft, Lavendel, Tujja, Magnolia och Summersnow. Lovely!


När det inte går att vara ute på grund av regnet så går vi in och hugger tag i vardagsrummet. Det går sakta men säkert framåt.
Idag revs tapeten ner. Det var inte speciellt svårt. Den trillade ner nästan av sig självt. Man ser redan nu hur ljust det kommer att bli. Just nu ser det lite ruffigt ut men slutresultatet ska bli målade väggar i en ljus färg.

Hoppas ni får en skön dag trots regnet !onsdag 18 juli 2012

Berusad.

I två dagar har min mans bror och hans barn varit hos. Det har nästan blivit som en tradition att de besöker oss ett par dagar vid denna tid på året. En mycket trevlig tradition.

Tisdagen  började vi med ett besök på IKEA sedan begav vi oss till Skällby 4H. En oas i vår stad. Där finns det en stor lekplats med något som passar alla. Vår son hittade en hänggunga som man kunde ligga i . Perfekt för en trött tonåring. De andra hoppade, gungade och klättrade  tills det började regna. Det var inget "fint regn" utan det verkligen öste ner! Lekplatsen tömdes snabbt medans caféet som finns där fylldes av kaffesugna gäster.

Hönsen på 4H

Jag tror att bullarna som serveras där är de godaste i hela världen. Såå goda! Ni måste åka dit och fika om ni är i närheten. Om ni har tur så får ni sällskap av gårdens höns. De ville också komma in men blev portade.

Även idag har det var ett lustigt väder. Sol, mulet, regn, åska, regn med sol.. Vad hittar man på då? Jo, man åker till Sporrsjö plantskola. När vi kom fram dit slutade det att regna. Vilken tur man kan ha ibland!
Rosdofterna som vi möttes av gjorde att man kände sig smått berusad. Vi gick där och sniffade i var och varannan kruka. Mm så härligt.
Vi hade som mål att hitta en sådan lila klängros som hon hade i Kristvallabrunn men det blev en annan istället, Louise Odier, en doftande skönhet med dubbla blommor. Även en Ormhassel fick följa med oss hem.

Dessa är nu planterade och makens bror med familj har åkt hem. Tröttheten kom över mig så nu blir det snart läge för att gå och lägga sig.

Håller nu tummarna för att det blir uppehåll h e l a dagen imorgon. Är det för mycket begärt?söndag 15 juli 2012

Trädgårdar runt hörnet dag 2

Idag begav vi oss till Kristvallabrunn och Brunnsparken. Där har Monica Björklund gjort en underbar trädgård i engelsk stil som bl a innehåller en mängd olika rosor.Underbart växthus med frodiga trädgårdland framför.Upphöjda gångar som var lagda i ett fint mönster.

Underbara rosor !


Den här måste jag hitta namnet på och sedan beställa hem. Härlig färg och underbar doft :)

En trädgård till hade vi bestämt oss för att besöka så vi begav oss till Madesjö. Där träffade vi paret Karlsson.

Det var kul att få se en villaträdgård. De andra har legat mer i en lantlig miljö den här var mer lik vår.
De hade närmre två hundra olika sorters rosor så ni kan gissa vilka underbara dofter som slog emot oss här också.


En liten damm med ett litet vattenfall. Vattenfallet är ungefär som jag har tänkt mig till vår damm.Härlig trädgård med mysiga gångar och sittplatser. Smått berusade av alla intryck och dofter begav vi oss hemåt. Det var många tankar och idéer som snurrade runt i våra huvuden så hemfärden var rätt så tyst.

Väl hemma så kände jag att nu vill jag vara ute i trädgården och hitta på något. Den känslan har inte infunnit sig så många gånger under denna semester.. Kan bero på den stress som jag har haft på jobbet.
Nu efter tre veckor semester och efter att besökt fyra inspirerande trädgårdar så kom lusten tillbaka. Så det var lika bra att ta vara på den medans den fanns. 

Resultatet ser ni här nedan.


Har haft tegelstenar liggande ett tag. La dessa i en ring och satte Elefantgräset där i. Det har stått i rabatten vid lusthuset men där syntes det knappt. Nu har det all chans i världen att växa till sig. Hoppas att det ska trivas.


Detta kort är taget med växthuset i ryggen. Det är ett väldigt blåsigt läge här så jag hoppas att gräset stoppar vinden lite.
Jag får se om jag planterar lite hängandes fetbladingar som mjuknar upp kanterna lite.

Kvällen ska vi avsluta med bio. Efter det kommer jag sova gott !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...