#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

fredag 29 juni 2012

Pool Coolt !

I år blev det en sen start av poolen. Motorn ville inte det vi ville.. men nu är den fixad! Hade turen att hitta en toppenkille som kunde hjälpa oss. Han är nygammal i gamet. Jobbat länge inom vvs men startade eget i höstas. Så behöver ni hjälp med eran pool ( eller något annat inom VVS) så ring Tommy på Rörelsen i Kalmar . Toppen kille som sagt.

Ja, så nu till saken.. Vi startade upp poolen idag med medel och dammsugning m.m. Det som händer då är att det blir lite "grumligt" till en början men det försvinner efter hand. Det blir ett litet häftigt "fenomen" undertiden... Eller vad tycker ni? Visst är det läckert!

Barnen och jag så massvis med olika figurer. Ungefär som när man ligger på marken och tittar upp på molnen :)
Premiärbadet får vänta tills imorgon. Så nu håller vi tummarna för att solen kikar fram. Det är trots allt lite skönare att bada då. Tycker i alla fall jag.

Vad har vi mer gjort idag? Jo, vi var och hämtade våran Lönn som vi ställde undan på planskolan förra helgen. Så här såg det ut innan...


 Och så här efter...


Lönnen har limegröna, spräckliga blad. Matchar Daggkåpans blommor som vi har i dammrabatten. Kommer att bli superduper bra!

Nu ska jag gå ut och sätta mig med en filt och en god drink som min underbara man har gjort till mig och bara njuta av tystnaden.

torsdag 28 juni 2012

Mor , dotter dag..
... har vi haft idag. Tog bussen in till Kalmar. Där fyndade vi på klädrean och avslutade med ett besök på Kullze'nska. Där intog vi en god fika innan vi åkte hem igen. En riktigt skön och trevlig dag med dottern :)

tisdag 26 juni 2012

Solskensbilder :)


Helt plötsligen sken solen in på altanen. Har inte sett solen på evigheter (känns det som) så nu måste den dokumenteras !

Kattmynta och Bondpion= bra kombo
Härligt med lite skuggspel


Fläderdoft, lovley :)


Solen gick i moln så nu går jag in och lagar mat  . Jag hoppas att vi ses igen !

Löjligt snabbt..

... går det nu för tiden att klippa gräsmattan. Knappt lönt att dra fram motorgräsklipparen. Nu är det gjort  i alla fall och tomten ser mer "städad" ut.


Gräsmattan som ni ser ovan är den enda som ska bli kvar när vi är färdiga med vårat grävande. Som ni vet sen tidigare så har vi grävt på baksidan och nu är vi i grävartagen igen..


Ja, nu ska gräset bort här vid pardörrarna. Hur det ska bli i slutänden vet vi ännu inte men grus och plattor blir det, på något sätt.. Det lär ta ett litet tag till innan det är färdig grävt så vi hinner nog bestämma oss. och ändra oss igen..Jag blev så glad när jag fick se dessa "gubbar". Fick ihop några stycken som jag o M smaskade i oss. De var verkligen jättegoda. Finns det något annat som smakar lika mycket sommar som jordgubbar gör?  Inte för mig i alla fall.
måndag 25 juni 2012

Regn och rusk.


Regn, regn och åter regn.  Det är så mycket lättare att röjja inomhus när det regnar ute. Så jag lider inte alls för att det regnar. Snarare tvärtom.
Har städat, tvättat, tömt strykkorgen och bakat muffins. Barnen och "Vår" reperatör såg nöjda ut när de fick se dem.
Jag kan ju säga att detta hade inte blivit gjort om det hade varit full solsken ute. Så vi tackar för regnet men det behöver inte regna i allt för många dagar i sträck...

De blev extra fina när de pyntades med årets sista Pensee´r.Det blev en liten stunds uppehåll med regnet så jag tog en snabbrunda i trädgården. Kunde snabbt konstatera att det är rosornas tid nu.

Den här vita klätterrosen fick jag av min bror för ett par år sedan. Den har aldrig kommit till sin rätt men i år är den jättefin ! Undrar vad den heter?


Denna marsipan liknade ros fick jag av min syster också för ett par år sedan.
Älskar att få växter från personer som betyder mycket för mig. Det blir att jag tänker lite extra på dem när jag pysslar med växterna. Knasigt, eller?


Vid brevlådan står det tre stycken plantor av denna ros. Det är nästan de enda som är kvar från trädgården sen vi flyttade in. Vet inte namnet på dessa heller...


Avslutar med en bild på "dagens bukett".

Ha en skön dag!

söndag 24 juni 2012

Nu har Midsommarhelgen passerat och vi går mot mörkare tider... Oj, vad det lät deprimerande men så är det ju faktiskt.

Vi firade Midsommar i Växjö hos min mans bror och hans familj. Där hade vi  en mysig dag med diverse lekar och på kvällen så blev det grillad mat med tillbehör. Smaskens! Jag tror inte att vi var ensamma om att grilla, eller hur?
Vi satt och hade det mysigt länge på deras altan. Vissa av oss längre än andra. M och jag gick och "knöt" oss vid midnatt medan de andra satt uppe ett tag till.S:t Sigfrids Folkhögskola
Dagen efter tog vi en liten tur till S:t Sigfrids folkhögskola. Där gick jag i skolan och bodde samtidigt på internatet i två år, i min ungdom ( lät jag gammal nu, eller ?) så många minnen kom över mig. Människor som jag träffade, olika händelser.. men det bästa med hela den tiden är att jag träffade min underbara man där :)
Vi var där bara en liten stund innan det var dags för oss att bege sig till svärföräldrarna. Där vi blev bjudna på lunch. Trevligt och gott. Mätta och belåtna satte vi oss i bilen för färd hemmåt.
Tack alla för en skön helg!

Idag åkte vi till Sporrsjö plantskola. Där hittade vi ett träd som kommer passa perfekt i vår lilla stenrabatt. En lime grön Lönn.  Kommer dessvärre inte ihåg dess namn. Är urusel på att skriva upp vad växterna heter. Blir sen irriterad på mig själv för att jag inte har gjort det. Det är ju trots allt lite småkul att veta vad de heter.
Jag har i alla fall försökt att spara på namnlapparna som följer med plantorna men vissa har försvunnit...

Måste försöka ta tag i det här känner jag, så det blir nog att jag kommer att lägga till en  ny flik "Min växtlista". Den kommer att hjälpa mig att hålla koll på vilka växter som jag har planterat i min trädgård. Ni får självklart titta in på den också . Det kommer att bli lite av ett dektektivarbete för mig att hitta alla växters nämn. Spännande, spännande...
Jag kommer att försöka uppgradera den efter hand som jag planterar eller kommer på redan planterade plantors namn.

För en gång skull verkar det bli som SMHI har sagt. Det regnar på ordentligt ute och mer ska det tydligen bli. Så det passar ju ypperligt att göra den där lista nu. Ska bli spännande och se hur lång den blir :)

Ha en skön Söndagskväll !


torsdag 21 juni 2012

Semester !

Idag 14:30 inföll något som jag har längtat efter l ä n g e... Då startade min semester ! Jag har gått runt med ett fånigt leende på läpparna hela dagen :)

Jag började med att åka till Plantagen inne i Kalmar. Brukar inte åka dit så ofta men nu hade de ett bra erbjudande på Pelargoner. 5 st för 99:-.


Tänker ha de i krukorna som jag har emot garaget och då vill jag ju även ha lite "planteringskompisar" till dem. Ja, det var då jag blev påmind om varför jag inte åker till Plantagen så ofta...
De har få olika sorters blommor. Det är flera bord på olika ställen i butiken men det är samma sorters blommor.  Suck, jag hittade inget som jag tyckte passar som "kompisar". Vem vet , jag kanske är kräsen men jag tror inte det..
Får ta en tur till Blomsterlandet  på söndag. Där finns det både det ena och det andra. Kvalitén på blommorna är bra. Sen skadar det ju inte att personalen är trevlig och kunnig. Ja, jag tror att ni har förstått var jag helst handlar mina blommor :)


Oväntat besök är alltid trevligt så jag blev glad när jag fick se denna lilla vallmon. Undrar var hon kommer ifrån? Har inga sådana innan i min trädgård. Hoppas att hon trivs och att hon blir fler :)


Till sist så vill jag önska er  alla en riktig trevlig midsommar!

onsdag 20 juni 2012

Morgon

Står och väntar på bussen som ska ta mig till jobbet. Tänkte att nu kan jag testa på blogger, att blogga via mobilen. Och varför inte då bjuda er på lite av min sol.

Hoppas ni får en skön dag !


tisdag 19 juni 2012

Dags för ny bok.

Idag var det tandläkarebesök som stod på agendan. Det var min dotter som skulle dit. Jag visste att det skulle ta lite tid så min bok var med i väskan.


En "tung bok"  men det är en bok som alla borde läsa. Den innehåller inga åsikter utan "bara" Rudolf Vrbas egna upplevelser. Jag var "tvungen" att läsa en annan bok( Den sista akten av Mari Ljungstedt ) samtidigt för att kunna smälta alla hans upplevelser.

När A sa att han vill läsa den så blev jag glad. Önskar att fler ungdomar läser denna viktiga bok.

Nu är det då dags för en ny bok. Den som jag har valt denna gång har legat på min hylla ett tag. Köpte den på bokrean och jag tror att det är väldigt många som redan har läst den.Är ni många här i "blogg världen" som har läst om denna hundraåring? Jag  ser fram emot  att få följa med på hans äventyr.

M fixade tandläkarebesöket galant. De var så trevliga och duktiga där så nästan jag blev sugen på att hoppa upp i tandläkarstolen. Det är inget dåligt betyg från en som gör allt för att slippa dessa mindre , i mina ögon, otrevliga men dessvärre nödvändiga besök!

Nä, nu är det dags för mig att lägga mig. Klockan ringer 05:10 i två dagar till men sen är det....

.. S E M E S T E R !
Ledig.

Älskar att vara ledig. Att få sovmorgon, läsa morgontidningen i lugn och ro med en eller två muggar gott kaffe till, ja det är en perfekt start på dagen. Om ett par dagar så har jag det så i fyra veckor :)

Vad händer då i min lilla oas? Jo, på baksidan är det lite rörigt just nu. Vet inte ens om jag är sugen på att lägga ut bilder på vår röra men jag gör väl det ändå...


Vi hade en liten gräsremsa här som bara kändes...  onödig. Allmänt tråkigt att behöva dra dit gräsklipparen för den lilla snutten så vi bestämde oss att den skulle bort.


Där vi satte in pardörrarna fanns det ju en hel del silverarv och den har vi nu satt mellan plattorna. Tanken är att plattorna kommer knappt synas i ´det silvergrå havet med silverarv.
Vi har  höjt upp den lilla rabatten som är mot trätrallen Då planterades  Kärleksörterna och Hostorna om. Blev lite fler av dem så de är utplanterade lite här och var i trädgården. Några såldes till och med på vår loppis.

Just nu ser det väldigt smalt men när vi har klippt Avenboks häcken så kommer det bli precis lagom. Det får bli helgens "att göra" men inte förrän på Söndag.


Ja, vad ska jag säga.. Finns en hel del kvar att göra.


Nä, nu tycker jag att vi vänder blicken mot något som ser lite bättre ut!Daggkåpan har verkligen spridit sig i damm rabatten, man ser knappt Honungslöken. Dags att rensa bort lite. Skönt att veta att det finns lite och göra när man får semester :)

HonungslökEn (namnlös) Clematis har slagit ut i lusthuset.  Visst har den en härlig färg !

Clematis "Madame Le Coultre"

Även denna har slagit ut. Den har vi planterat så den får klättra i ett träd. Blomman har ett "platt" utseende.

Nu ska jag ut och njuta av det härliga vädret !
söndag 17 juni 2012

Något rikare..

En del saker fattigare och ett par hundra kronor rikare. Det blev resultatet av dagens loppis. Det var kul att få möta både gamla och nya bekantskaper. Jag ser fram emot fler sådana här tillställningar.I grannens björk finns denna fågelholk. Inte i världens bästa skick men i år har det fått hyresgäster!


Familjen Bofink (?) har flyttat in .Utsikten kan de inte klaga på.


Idag var det dags för att lägga på nätet över jordgubbarna.

Magnolia "Sieboldii"

Avslutar detta inlägg  med en bild på trädgårdens primadonna, Buskmagnolian. Nu har den slagit ut sina porslinsliknade blommor. Lovley :)

Hoppas ni har haft en skön helg!

lördag 16 juni 2012

Förberedelser.

Idag efter jobbet så rotade vi runt i alla skrymslen och vrån. Vad behöver vi inte ha kvar längre, vad kan vi sälja imorgon på loppisen? Det blev en hel del till slut, böcker, väskor, skateboard , småplantor m.m.

Tyvärr så jobbar jag imorgon också så jag kommer att missa halva loppisen.Det hade varit kul att få träffa nya bekantskaper på hemmaplan.

Vad vi ska göra med "alla" pengar som vi kommer får in? Jo, de ska vi ha till vår semester. De kanske räcker till varsin glass ;)


fredag 15 juni 2012

Sommarlov !

Igår var det avslutning för sonen. Detta skedde i kyrkan och barnen eller rättare sagt ungdomarna uppträde med sång. Jag fick "gåshud" flera gånger under kvällen. Det var härligt att få se hur de har utvecklats under årens gång. De har blivit... vuxna. A tyckte att jag var allmänt jobbig när jag blev lite halv sentimental .. Tänk att min lille son har gått ut nian!

Idag var det  åter dags för skolavslutning . Denna gång så vara det vår dotters tur .
Vi var ute på amfiteatern som ligger vid skolan.Studierektorn höll tal och barnen sjöng.
När de sjöng Blomstertid nu kommer så kände vi alla att nu, äntligen är det sommarlov!

Hemma så bjöd vi Mormor och Morfar på jordgubbstårta. Det är ett "måste" vid skol avslutningen. Den försvann kvickt vill jag lova. Hann inte ens ta ett kort på den ;)

Det finns vissa blommor som jag förknippar starkt med skol avslutningar och en av dem är Syrenen. Men i år var dessa helt överblommade.Är skol avslutningarna senare nu för tiden?

Jasminbuskarna har däremot inte ens börjat blomma ännu. Kan bero på att det har varit lite kyligt och att det är så torrt i marken? SMHI lovar och lovar men det förbli regnlöst. Vi behöver regn!!


Lupinerna däremot blommar fortfarande. Dessa har "rymt" ifrån sin ordinarie plats men vad gör väl det när de är så vackra.

Marshall klotet som är på bilden har vi köpt på Alsens. De har många fina saker både till trädgård och inomhus. Jag rekomenderat starkt att ni besöker dem antingen på Öland eller på deras hemsida.


Clematis "Piilu"

Vid lusthuset har jag en del Clematisar planterade. Denna är först ut med att blomma i år.

Riddarsporre
Den här vita Riddarsporren satte jag bara för ett par månader sedan och den blommar redan så fint!

Lonicera heck "goldflame"


Har ett par olika sorters Kaprifoler. Den här är i blom nu medans de andra ännu är i knopp stadiet.


På söndag ska det vara garageloppis här i vårt kvarter. Jag hoppas att det blir några som tar chansen att bli av med lite saker.Vi har rensat ut en hel del innan men det finns fortfarande saker kvar. Funderar även på att försöka bli av med lite småplantor också. 

Tyvärr så jobbar jag men resten av familjen får ställa upp. Det vi inte blir av med körs direkt till soptippen . Sådan är tanken i alla fall..

Jag hoppas att ni alla får en skön helg vare sig ni är lediga eller jobbar :)

Jag hoppas att ni alla får en skön helg :)


måndag 11 juni 2012

Äntligen!!

Som jag har letat! I förra inlägget fick ni se min variant av taklöks tårta. Som jag skrev så var idee´n inte min men jag kunde inte hitta vilken blogg som jag fann den på. Det har jag gjort nu , ett par timmar senare ;)
Här klickar du så kommer du till Susannes gård. Mysig blogg med många inspirerande bilder.

Nu får jag gå och hejja jag med!

Sol till en början.

Har ännu en ledig dag idag. Började den med att grundmåla dörrfoder som ska sitta vid pardörrarna. Sen tog jag en sväng om med gräsklipparen. var helt slut efteråt. Vilken värme!

Julia (kaninen) satt i sin bur och såg bedjande på mig så vi tog en liten trädgårdspromenad. Hon grävde ner sig i jorden och låg där en bra stund. Är det deras sätt att svalka sig på?

När jag satt där bredvid henne fick jag se att jag hade ett par tomma lerkrukor och då kom jag ihåg ett inlägg i någons blogg om en Sukkulentkruka. Jag är så irriterad på mig själv att jag inte kan hitta vilken blogg det var på . Idee´n är hur som helst inte min. Lovar att länka till rätt blogg så fort jag hittar inlägget.

Taklökstårta

Sedd från ovan

Jag drev själv upp egna Sukkulenter i år. Har satt dem lite här och var i trädgården men fick en del över. Så det var ju tur att jag "snubblade över" detta tips :)Den här rosen fick jag av en god vän för ett par år sedan. Tyvärr så är den inte planterad på något vidare ställe men det blir bättre för den nästa år när vi drar i gång ett nytt projekt ;)
Jag vet inte vad hon heter, rosen alltså. Ser ut som en gammeldags ros, har en härlig doft, buskformad och den sprider sig. Någon som vet?


Solen försvann och mörka moln har tornat upp sig. Väldigt lägligt för nu måste jag ta ett röj inomhus. Om några timmar kommer svärföräldrarna hit. Det vankas middag och fotboll. Hejja Sverige!!


söndag 10 juni 2012

Söndagen......började med att vara mulen. Perfekt väder för att plantera ut/om bl a Fjäderclarkia och att flytta på mina rabarber. Fram med spaden och sätt igång innan regnet kommer! Sagt och gjort men något regn blev det inte. Istället kom solen fram vilket jag gillar men mina stackars plantor blev inte alls lika glada...
SMHI verkar har det lite svårt med att sia om vädret. Man kanske skulle börja med att spå i kaffesump. Verkar mer tillförlitligt.


Tog ett tag på Liguster häcken. Den har växt som bara den på kort tid. Jag tycker om att använda den gamla hederliga häcksaxen. Den är en härlig känsla.. Svårt att förklara. El häcksaxen låter jag mer än gärna U använda och det är snart dags att ta fram den. Avenboks häcken breder ut sig, så snart kommer man inte fram på baksidan.
När jag ändå hade min häcksax framme så tog jag och klippte till Tujja häckarna, Buxbomen och min Spireabuske.Det gick i bara farten !En underbar bukett av Lupiner fann jag också. Så de sattes i en vas på altanen.


Tog mig sedan en välförtjänt paus i smultronstället. Livet är allt gutt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...