#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

torsdag 31 maj 2012

Idag när jag stod i köket och hällde upp mitt morgonkaffe så fick jag en lustig känsla.. Det kändes som att jag hade varit bortrest och precis kommit hem men det har jag ju inte.. Det kanske beror på att det har varit lite jobbigt på jobbet ett tag och när jag nu var ledig så fick jag en chans att "landa". Har varit så trött efter jobbet så jag har inte varit i trädgården alls men idag så ska jag ta igen det!


Men först så var jag tvungen att sätta en bulldeg. Tvungen eftersom jag har lovat att baka till M:s klassresa som hon ska iväg på nu till helgen
.
Medans degen jäste så "sprang" jag över gräsmattan med gräsklipparen. Fick några regndroppar på mig men mer blev det inte just då i alla fall.
In och baka bullarna och skjuts in i ugnen. Mina föräldrar kom och provsmakade och bullarna fick godkänt.

När de åkte så började det att regna. Härligt, växterna i trädgården och jag blev nog lika glada!


Nu är det uppehåll så nu kan vi passa på att gå en runda i trädgården.


Tog en sväng ut till växthuset och gissa vem som låg där?


Jo, "Båtisgubben" :)


Härligt med alla blommor som blommar nu.


 Undrar om det blir några blommor på mina självsådda  Påfågelblomster ?

 
Backsippan är över blommad men fin ändå!


Tvätten glömde jag att ta in..


Åh, vad jag längtar tills Buskmagnolians knoppar öppnar sig ! 


Nu ska jag hjälpa sonen att packa ihop det sista till hans klassresa. De ska åka till Gotland ikväll.Jag är "inte alls " avis..  Undrar om jag får plats i A:s väska?söndag 27 maj 2012

Vilken helg!

Det blev en rejäl slutspurt på veckan! Det började redan i Torsdags. När jag gick hemifrån på morgonen såg det ut så här...

Och när jag kom hem så möttes jag av ett jätte dammmoln. Gissa hur det såg ut inne...:(
Men när dörrarna kom på plats så glömde jag det. Blev hur bra som helst! Skrållis var skeptisk till en början.

 Det blev mer naturligt att gå och sätta sig vid växthuset nu när vi fick en ny utgång. Nu ska vi bara fundera ut hur vi ska ha det runt omkring.

Torsdagskvällen och Fredag eftermiddagen fylldes ut av att skura och dammsuga möbler flera gånger om. Bråttom var det att få bort det värsta dammet för på Fredagskvällen kom mina arbetskamrater på grill fest. Vi brukar ha det en gång om året och det blev lika trevligt i år som de förra vi har haft. Tur med vädret hade vi också. U och jag satt ute långt efter att de sista gästerna hade gått. Underbar, myggfri kväll.

Lördag förmiddag så packade vi husvagnen och begav oss iväg på årets första husvagnstur, Det var tonårssonen som ville att vi skulle åka iväg så då gäller det att passa på! Vi åkte inte långt. Det blev till Borgholm. Det var mulet när vi kom upp men det klarnade upp mot kvällen.
Vi tog en kvällspromenad vid hamnen och köpte glass. Livet kändes rätt så "gutt" då vill jag lova. Familjen samlade utan kiv, lovley :) Vi åkte hem rätt så tidigt idag. Det första jag gjorde (efter att jag satt på kaffet) var att jag tog en runda i för att se om något hade hänt och det hade det. Doftpionens knoppar har öppnat sig.


Även denna blå skönhet blommade. Vet ej vad den heter. Är det någon som vet?

 Azalean i dammrabatten blommar också nu

Allium


Rönnsumaken
Gick hemma och "mös" en stund innan det var  dags att fira mor. Hade nästan glöm bort detta. Nu ska jag bänka mig framför TV:n en stund innan jag somnar.

Jag hoppas att ni också har haft en skön helg!

tisdag 22 maj 2012

Vatten.


Har satt igång min lilla fontän vid växthuset.


Rabarbern har satt igång och växa. Kan det vara så att de hörde att jag funderar på att flytta på dem ?

Vill ni veta vad som döljer sig bakom tegelmuren? Här kommer svaret...


..mitt planteringsbord. Mer spännande än så var det inte :)


Har gallrat bland rödbets plantorna. Har ni sett vilken fin ådring de har?Även rabarberns blad har fin ådring.Syns extra bra i motljus. Ogräset som är under får ni försöka att inte se ;)

Det är väldigt torrt i marken nu. Har vattnat nu i ett par dagar  om kvällarna. Det får bli en runda till ikväll för det lär väl inte bli regn och åska som SMHI har lovat..

Jag har uppdaterat växthus sidan med lite nya foton så gå in där och kika!


Nu blommar det...

... lite här och var i trädgården!


Den här underbara Ginsten växer i våran Poolrabatt. Hela busken är översvallad av vita små blommor !Olvonbusken är nog den som ger våra näsor den bästa "kicken" just nu. Underbar buske!


Silverarven är nog lite underskattad men hos oss är den välkommen. Fick en liten "tuss" för några år sedan av en vän och nu har vi många silvergråa fält hos oss.

Den växer  bl a  där vi ska sätta in pardörrar så vi måste flytta på dem. Vart?? Jo då, vi kom på en lösning. På baksidan (där vi sitter på morgonen och dricker kaffe) är det bara en smal gång av gräs. Vi tar bort gräset, lägger trampstenar och planterar silverarven mellan stenarna. Det kommer inte ta lång tid innan allt blir täckt av en silvergrå matta.Katterna är galna i Kattmynta och allra helst nu när den doftar underbart. Det tog ett par dagar för mig att förstå att den var den som doftade.
Den här "Kattkorgen" gjorde jag för ett par år sedan. Den är mycket uppskattad av våra håriga familjemedlemmar.
Korgen fick jag av mina föräldrar. I den la jag släta stenar av störremodell i mitten. Varför? Jo, de lagrar värme och mina missar älskar att rulla sig på plattorna på våran gång.
Runt om fyllde jag på med jord och där i planterade jag Kattmynta. Vilken hit det blev!


DoftPionen vid lusthuset får hjälp av myrorna för att snart kunna veckla ut sina härliga blommor. Vet tyvärr inte vilken sort det är.


I jordgubbslandet blommar det!


En liten ensam Akleja hittade jag i vår ena odlingslåda. Jag flyttade olika plantor dit som jag ville spara men inte visste vart. Jag får ut och leta efter ett mer permanent "boende" för denna  skönhet.

Ha en skön dag!fredag 18 maj 2012

Jag blir så glad...

...när jag ser att jag får nya "följare". Välkommen Dorina!

Ja, här har det varit kalas i dagarna två. Idag har vi det lugnt men imorgon är det dags igen. Släkten kommer och fira M då men sen är det inga kalas på ett tag.Okej då, vi ska ha jobbfest här nästa fredag..

På Torsdagen innan så är det sagt att vi ska få in de nya dörrarna i vardagsrummet. Vi får väl se om det blir så.Har lite svårt att lita på hantverkare efter köksincidenten... Har förståt att de lever i en helt annan värld än vi andra.. Jag är väldigt tacksam över att de finns måste bara lära mig att förstå dem :)
Nu ska jag gå ut och se vad som har hänt i trädgården.

Ha det bra!

tisdag 15 maj 2012

Snabbvisit.

"Fullt ös medvetslös" men kände att jag ville koppla av en stund framför datorn så varför inte passa på att visa lite bilder på möblerna som vi har målat på altanen.


U har satt upp panel och jag målade om skänken. Den var lutad och såg väldigt tråkig ut men med lite färg så fick den "leva upp" igen. En hylla med en Pelargon (eller rättare sagt två) på blev pricken över i:et :)


Målade även om den gamla kistan. Det hade ett välvt lock vilket gjorde det omöjligt att ställa något på det. Tog av detta och använde mig sedan av en  betongplatta. Blev lite "rufft" men fyller helt klart sin funktion. Nu har vi bara bord, stolar och en kökssoffa som ska målas om men det tar vi en annan gång.

Nu ska jag fortsätta med förberedelserna inför M:s och mammas kalas!

måndag 14 maj 2012

Barndomsminne


Min kära granne hojtade på mig igår kväll. Hon hade plockat Gullvivor. "Lukta", sa hon och när jag stoppade ner näsan så blev jag påmind om en "Gullvivehändelse" från när jag var liten.
Jag växte upp på en gård och där fanns det en backe som blev full med Gullvivor varje vår. Jag och min kompis cyklade dit och vi började plocka. När vi inte kunde få med oss flera så åkte vi hem till hans mamma och satte dem i vaser och sen cyklade vi tillbaka till backen igen och plockade och plockade... Efter ett antal turer fram och tillbaka så orkade vi till slut inte mer (eller var vivorna slut ?) . Då kommer min väns mamma hem och fick se ett hav av vivor i hennes kök. Vi hade fyllt alla hennes vaser, glas, grytor m.m. med Gullvivor. Undrar vad hon tänkte ?

Det blev lite dammrabatts jobb igår också. Vi har en tendens att göra saker i "fel" ordning. Nu är nästan rabatter och ingången till dammen klar men inte själva dammen. Vi gjorde något liknade för några år sedan. Vi köpte då stolsdynorna till utemöblerna som vi ännu inte hade köpt. Det var ju sådant bra pris på dem ju och vi hittade möblerna lite senare som passade dynorna. Varför göra som man ska när man kan göra tvärtom :)
Jag uppdaterar dammsidan med hur det ser ut just nu så är du nyfiken får du klicka in där.

Idag har jag bakat bullar till M:s födelsedagsfirande. Det är lite andra saker på "g" också men det kan jag inte skriva här ifall "fel person" läser,,, Slutkontentan är att jag har en hel del saker som måste göras så det kan ta lite längre tid tills jag bloggar nästa gång men då kan jag berätta vad jag har haft för mig :)


Ha det så bra!

lördag 12 maj 2012

Besök på ön.

Det sägs att Öland spirar idag så vi begav oss dit. Mulet och grått och regnet hängde i luften. Åkte över på östra sidan till Bläsinge hamn. Stannade vid ateljén Himlavid.

Vi möttes av bräkande får och kacklande höns. Fick en skön känsla med en gång.I trädgården hängde Jeanettes härliga tavlor. Kändes till en början att vi nästan gjorde något förbjudet när vi gick runt där i hennes härliga trädgård men den känslan försvann lika fort som den kom .


I den gamla ladugården fanns ännu fler av hennes verk.
Vi åkte ända ner till hamnen . Där besökte vi en kvinna i hennes sjöbod. Hon hade en fotoutställning med motiv mest från Öland. Fina bilder men vi hoppade snabbt in i bilen igen för det blåste såå kallt !

Backsippa

Calibrachoa "Calita appleblossom"
På vägen hem stannade vi på Thurgårdens handelsträdgård. Det var så mycket folk där så vi fick parkera uppe vid vägen. Någon storhandling blev det inte men en söt röd Backsippa och en hängpetunia fick hänga med hem.


Vädret förstörde en hel del. Hade det varit varmare så hade vi åkt längre norrut där det verkade som om det var mer att se på . Nu blev det mer att vi ville hem till vår goa brasa.
Jag hoppas att de marknadsför detta engagemang bättre nästa år så man vet vart man ska åka för att hitta"godbitarna".

söndag 6 maj 2012

öland spirar

12-13/5 är det dags.Trädgårdar, plantskolor, växtmarknader är öppna på ön. Jag har lagt en länk till deras hemsida till vänster på min blogg. Gå in där och kika. Jag ska dit ska ni?

fredag 4 maj 2012

Klipp och klistrar.


Jag vet inte hur ni gör för att komma ihåg alla tips och idéer som dyker upp men jag samlar alla i min ide bok. Ligger lite efter men nu passar det bra att ta ett litet ryck innan det är jobbdax.
Tidningar, sax, klister och självklart kaffemuggen är framme så nu är det bara att köra på!

Hoppas ni får en skön dag!

torsdag 3 maj 2012

Äntligen !Känns nästan som ett under men idag vaknade jag och kände att idag orkar jag hålla på i trädgården. Jag har känt så förut och blivit "lurad" så jag började med att ta det lugnt med en mugg kaffe på vår "morgonaltan".
Soldränkt morgonaltan

Det blev till slut lite för varmt så jag tog kameran och begav mig ut på upptäcksfärd i trädgården. Känns som att de var evigheter sen jag var ute senast . Allt går så snabbt nu, knoppar har öppnats, gräset växer så de knakar... Man hinner missa mycket om man inte är ute varje dag.
Grannens flagga fladdrade fint mot den knallblå himlen. Jag tycker att det är trevligt med flaggstänger men vill inte ha någon själv. Jag är väldigt dålig på att hålla koll på diverse olika flaggdagar så jag hade säkert brutit mot alla flaggregler som finns om jag hade en egen. Så tack kära grannen för att jag får njuta av din flagga !


Jag skrev för ett tag sedan att jag skulle gå in på odla.nu och titta lite.. Ja ja, jag erkänner med en gång. Jag kunde inte bara titta. Det damp ner en låda ett par dagar senare med lite härliga lökar i. Dessa har jag planterat idag.

Lökar från odla,nu


När jag ändå var därute och hade dragit fram jord så kunde jag likväl plantera om lite plantor.. Som ni vet så är det ju så att har man väl börjat så är det svårt att sluta. Som tur vad så kom "gubben"och avbröt en stund.
 

Jag har många plantor kvar som måste skolas om. Vet bara inte vad jag ska göra med alla.. U tyckeratt jag ska ha försäljning ¨men jag vet inte. Lär nog inte hinna med det för denna månad är fullspäckad av födelsedagar, fester, trädgårdsengagemang m.m. Det slutar nog med att jag "prackar" på dem på släkt och vänner.


Båtis på grönbete.

Båtis visste inte riktigt var han skulle vara idag. Det var ju för varmt i "hans hus" (växthuset) men samtidigt ville han ju vara nära mig. Han sprang ut och in ur växthuset så till slut följde jag med honom ut för en liten mysstund i gräset..
Salix  ?

Det har blivit så att vi har köpt en del olika Sälgträd. Vet inte hur det kom sig men det har blivit så i alla fall.
Det är ett av dessa träd som vi inte vet vad det heter. Vet ni?Ni ser grenarna på det här ovan. Bladen ser nästan ut som Rosmarinblad. Om det är någon av er som vet vad det är för någon sort så skulle jag bli jätteglad .Då skulle ett av våra mysterium vara löst.


Vårt "smultronställe" har blivit förvandlat till en målarhörna. Vi håller på att göra iordning våran altan och jag sa att då måste vi måla möblerna också.
Färg inköptes och penslar så var det bara att köra igång. Bara och bara om vi hade varit pigga så hade det varit klart nu. Nu är det som det är så det får bli klart när det blir.
Övar varje dag på att lyssna på kroppen och försöka ta det lugnt. Har blivit mycket bättre men ibland så glömmer jag.


Något som kan få mig att koppla av det är en bra tidning och idag låg det en sådan i brevlådan! Ett nytt nummer av Allt om trädgård.

Så nu ska jag sätta på en kopp/mugg kaffe och sätta mig ned och se om man kan få lite nya tips på  saker man kan göra...


Ta vara på livet  vänner !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...