#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 30 april 2012

Valborg

Tur för oss att våra barn inte är så speciellt intresserade av att åka iväg på Majbål. U:s näsa rinner och jag försöker hitta luft...Det blir att fira inomhus med Monopol spel och glass och det är inte illa det !

U klippte gräset i lördags. Årets första klippning. Det är allt lite speciellt och det är ju så fint med ny klippt gräsmatta! Har köpt ett gödningsmedel till gräsmattan som tar bort diverse ogräs. Det ska vi sprida ut till helgen. Sen kan man nästan sitta på en stol bredvid och nästan se med blotta ögat hur det växer!

Nä, nu ska jag försöka klå barnen och gubben i Monopol. Om det ska ske så behöver jag att ni håller alla tummar för mig.

Hoppas att ni alla får en mysig stund framför bålen :)onsdag 25 april 2012

Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen. Så när jag kom hem ifrån jobbet så tände jag mina fina ljuslyktor. När jag gjorde det så kom jag på att jag har inte visat dem ännu för er.Vad är nu så speciellt med dessa så att jag vill visa dem för er? Jo, det var ju de här som jag köpte på det där inredningspartyt som jag var på för ett tag sedan. Kommer ni ihåg att jag berättade det? Hade kunnat köpt ännu fler saker men det får bli en annan gång. Just nu läggs "krutet" på nya trädgårdsväxter m.m.

För er som är nyfikna på vart jag fick tag i dem kan gå in på denna länk .

Nu ska jag se om jag kan lyckas dra något av barnen ifrån deras datorer. De kanske vill utmana mig på luffar schack, eller vad tror ni?

Tänd nu lite ljus och mys på!

tisdag 24 april 2012

Trött.

Solen skiner och fåglarna kvittrar och jag är bara såå trött. Allergin är lite mer jobbig för mig i år än vad den har varit på länge, tyvärr..

Jag hade tänkt mig att jag skulle göra en hel del idag på min lediga dag men min kropp säger ifrån och jag har lärt mig att lyssna på den.
Har tyvärr svårt att låta bli att "pilla i jorden" så lite jord under naglarna har jag allt fått :)


Jag har rensat färdigt i poolrabatten och fyllt på med ny jord. I den rabatten finns det bl a en underbar liten vit Backsippa. Luden och med fullt utslagna klockor står den där och lyser upp tillvaron. Jag måste komma ihåg att skaffa mig flera!


Här står "Blomman för dagen" och försöker vänja sig vid att vara ute. Ska snart plantera om dem i deras "sommarkrukor".

Härlig färgklick !"Smultronstället"

Vi har fått en riktig myshörna i "Smultronstället". Sitter väldigt ofta här och njuter av solen och ibland an en eller två muggar kaffe :)
Jag ska sätta mig där nu och lapa i mig de sista solstrålarna innan solen går ner.
Just det, glömde nästan berätta att "Smultronställe" sidan är uppdaterad.
fredag 20 april 2012

Sova väder?

Idag har jag tre familjemedlemmar som INTE vill stiga upp..De lär ligga och sova mer eller mindre hela dagen. De har sina favoritställen att sova på och deras sovstil skiljer sig allt...

Båtis sover i vår säng.
Skrållis myser i strumpkorgen som står i tvättstugan.
Baileys ligger helst i trappan.


Jag däremot tänker inte sova bort dagen trots att det regnar och är grått ute.
Har varit ute och tittat till småplantorna i växthuset. Var lite orolig att jag satte ut dem där för tidigt. Det är ett kall växthus men med fiberduk nattetid så har det än så länge fungerat bra.Igår fick jag denna underbara bok av en vän. Tack ännu en gång Jan! Vilka härliga bilder och inspirerande text.
Nu vet jag vad jag ska köpa till hösten. En hel massa Tulpanlökar i alla dess färger och former. Jag kommer att göra en "djupdykning"i denna bok under dagen.

Har ni några förslag på trädgårdsböcker som bara "måste ha" i sin trädgårdbokhylla?

Hoppas att ni alla får en mysdag!

onsdag 18 april 2012

Pelargoner

Älskar dessa blommor. Vill ha hur många som helst! Tyvärr är jag inte jätteduktig på vinterförvaring så de håller bara ett år för mig. Ja, en del har jag lyckats övervintra men inte alla.
Har ni några tips? Hur gör ni?

Idag så fick jag min första leverans av denna blomma. Vi var några från jobbet som gjorde en gemensam beställning från odla.nu

Jag beställde två olika sorter. Denna ena var en Änglapelargon "Strawberry Cream" och den andra är en Stjärnpelargon "Fireworks Light Pink". Det ska bli spännande och se hur de utvecklas.

Nu ska jag försöka hålla mig ifrån att beställa flera men det är svårt... Tror att jag ska "surfa" in en snabbis  på odla.nu och bara titta lite.... ;)

måndag 16 april 2012

Ledig

Har haft lyxen att få vara ledig i tre dagar .Så skönt! Det gjorde absolut ingenting att vädret har varit skönt.
Helgen som har varit bestod av bland annat besök på 4H Skälby. Kalmar stads oas. Det var många som begav sig dit och njöt av det finna vädret.
M hittade en kanin som hon ville ta med sig hem och jag hittade höns, getter, mini gris och en ko som jag ville ha med mig hem... Känns som att vi skulle bo ute på landet istället för en tätort. Eller får man ha höns...?

Idag är jag som sagt vad ledig. Den började jag med att hugga tag i den växande strykhögen. Jag tycker att det är så svårt att vara inne nu så allt "innejobb" halkar efter men det måste ju göras det med.
Tröttnade dock snabbt på detta när jag fick se att solen kom fram mer och mer ute. Så strykbrädan åkte in i skåpet igen och trädgårdshandskarna åkte på istället. Jag tog med mig ut mina så lådor. Nu är det dags för dem att flytta ut till växthuset.
En Ek era gick till ända idag. Grannen har haft en jättefin Ek på deras tomt. Den har verkligen prytt sin plats.
Bit för bit hamnade den på flaket. Det blev allt lite tomt. Nu får duvorna hitta något annat träd att "kuttra" i.


Det händer allt lite saker i trädgården nu. Pion knopparna växer och diverse lökväxter dyker upp. Min favorit lökväxt är nog Kungsängsliljan. Se vilket häftiga mönster de har!


Det har även hänt lite saker på dammfronten. Spana in Dammsidan så får ni se vad.

Ha en bra dag!


lördag 14 april 2012

Röda ögon och rinnande näsa.

Det betyder alltså att våren är här, äntligen! Som ni förstår så har jag allergi mot pollen och gräs men det hindrar inte mig att älska våren! Okej då, ibland blir det lite väl "bra" men sådant är livet. Bara att lära sig leva med det.


"Vattenpärlor" på Sälgen

Om den ändå hade varit riktig..


 Igår kom det efterlängtade regnet. Hela dagen föll det ett fint regn som gjorde att jorden blev mättad på vatten. Nu kommer allt att "explodera" i trädgården. Knoppar lär svälla och spricka ut i diverse olika blad och blommor och jag får sitta på 1:a parkett! Härligt, känns som en ny "teater" varje vår trots att det är samma "skådespelare".

Hoppas att ni alla får en underbar helg!

tisdag 10 april 2012

Helgens fynd.

Påskhelgen bestod av både mitt ordinarie arbete och trädgårdsarbete. Det var inte världens skönaste väder men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder.. Tror att det var en gammal biologilärare som sa detta. Jag höll inte med honom då men nu har jag insett att han hade rätt.

Långfredagen bestod avflyttning av rosor. Vi har en rabatt med rosor och den ligger där dörrarna så småningom ska in.Så det var bara att gräva. De måste ha stått där i många år för rötterna var både långa och grova.  Satte två vid lusthuset, en hamnade i en kruka och de andra två står kvar i rabatten. Få se om det är någon som vill förbarma sig över dem.

Helgens första fynd fann U i vår vattentunna. Där på botten låg det en liten vattenkanna. Rostig och fin. Den fick hamna på en hylla utanför växthuset. Visst är den fin!


Fynd nummer två var inte lika roligt men det var U som fann den också. Han började gräva i den blivande dammen. Han kände sig rätt nöjd men skulle "bara" gräva upp den sista stenen.. Det visade sig att det var en "bautasten" ! Hur skulle vi få upp den??
På Annandagen kom lösningen genom att ett par goda vänner kom på besök. U fick hjälp av P och helt plötsligen så var stenen uppe. När jag sa att jag ville ha stenen på framsidan så var jag inte så populär ;) Nä, den får ligga där den ligger. Och nu kan man i alla fall konstatera att djupdelen är klar!

fredag 6 april 2012

Smärta ,Helt enkelt hemma hos mig

"Det gör ont när knoppar brister" skrev Karin Boye . Så då måste smärtnivån vara hög just nu i min och alla andras trädgårdar ;)

Nu så ser jag in till grannen genom Avenboks häcken. De nya knopparna gör att de gamla bladen faller bort men det dröjer inte länge tills den är grön och tät igen. Än så länge så kan jag tjuvkika på småfåglarna som  hoppar runt där inne. Leker de tafatt eller inte röra "golv" ?

Backsippa
I rabatterna så händer det saker. Det kan jag lova! Diverse olika knoppar dyker upp. Ludna, "taggiga", äggformade..Ja, alla dess former. Det roliga att jag har så lätt för att glömma bort vilka växter som jag har planterat så det blir en överraskning för mig. Det blir lite som att ha en egen gissningstävling.


Kärleksört


Sedum?När jag låg och rensade i rabatterna så fick jag se mina Buxboms bollar från en ny vinkel. Vilken tur att jag hade kameran med mig så ni också fick se .


Jag har haft mina funderingar ett tag om varför jorden i mitt kryddland har blivit så tillplattat... Fick svaret idag. En söt svart-vit tjej (tror jag) hälsade på mig och visade hur hon brukar göra i mitt kryddland. Hon luktar, smakar  och tar sig ett riktigt sandbad. Inte kunde jag bli arg på henne! Hoppas hon kommer hit  snart igen.

torsdag 5 april 2012

Påsk, helt enkelt hemma hos mig.Jag ska ärligt erkänna att jag är dålig på vad olika högtider betyder och varför de kom till. Jag har ett hum om en del men jag försöker att lära mig mer. Så idag letade jag på Internet för att ta reda på varför vi firar Påsk. Det finns många svar på detta men på följande sida http://hogtider.wordpress.com/2008/03/20/varfor-firar-vi-pask-i-sverige/ fann jag detta svar; "Påskfirandet har sin bakgrund i den judiska historien om uttåget ur Egypten. När de kristna skulle skapa en egen religion valde de istället att fira påsken till minne av Jesus död på korset. Dessutom har olika varianter av vårfester firats i de flesta kulturer under lång tid.".

Påsk för mig betyder att nu är det vår! Påskhelgen "firar" jag i regel med att ha en riktig trädgårdshelg med ett trevligt avbrott när herr Påskhare kommer på besök.
Vad betyder Påsken för er?

Jag ska snart bege mig ut i trädgården på "skattjakt". Ska se om det har dykt upp något mer i rabatterna sen igår. Sen blir det att så lite mer fröer. Jag undrar om jag kan sätta ut mina sådder i mitt växthus? Jag har ingen värme där inne så jag kanske ska vänta lite till. Det är bara det att det börjar bli l i t e trångt här inne.

Hur ni än firar påsk så hoppas jag att ni får en skön helg!

söndag 1 april 2012

Blogga är kul!


De orden trodde inte jag att jag skulle säga eller rättare sagt skriva men så är det. Om ni inte bloggar redan så skulle ni kanske prova på? Det är ett bra sätt att dokumentera vad som sker. Det är så lätt att glömma bort när man gjorde det ena eller det andra. Har nu hittat en helt underbar sida som har hjälpt mig med att räta ut en del av mina frågetecken.

Jag har inte suttit och bloggat hela dagen om ni tror det;) Förmiddagen tillbringade jag i baksidans rabatter. Träffade på en hel del daggmaskar. Underbart att ha hjälpredor i trädgården! Nu är det rensat och kantat där. Inte så många blommor där ännu. Några stycken av Lungört blommade och en enda Pingstlilja.

Nu ska jag lämna datorvärlden en stund och istället njuta av den verkliga världen istället!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...