#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 30 oktober 2011

Ullared

I fredags efter jobb och skola så hakade vi på våran husvagn och begav oss mot shoppingens "Mecka". Resan dit var dimmig men det gick bra. När vi äntligen kom fram så ställde vi upp husvagnen snabbt och effektivt (har fått lite vana nu efter ett par år med husvagn) och åkte ner till varuhuset. Klockan var ca 18:00 och parkeringen var full av bilar. Hittade till slut en plats i parkeringhuset.
Många var på väg där ifrån så det var helt ok inne. M o jag tog dam o barn avd. Medans "männen" i familjen strosade runt på herr.
Slutresultatet för denna kväll blev att M hittade kläder för ett par hundra, jag handlade nog för sammanlagt .. för ett hundra och "männen" för ett par ...tusen:). De hittade jeans, tröjor, jacka m.m. Kul för dom..
Var tillbaka i husvagnen vid 21:00 och straxt efter 22 :00 så sov vi gott.

Lördagsmorgonen började kl 06:00. öppnade husvagnsdörren och insåg att dimman låg fortfarande kvar. Hittade dock till servicehuset och tog en varm dusch. Vaknade till när jag klädde på mig efteråt.Det var verkligen ingen värme där inne i servicehhuset, brr.
Trodde  inte att vi skulle lyckas få upp tonårssonen men det var inga problem!
Tryckte i oss varsin torr macka som sköljdes ner med avslagen "fesljummen" loka( glömde köpa mjölk) och sedan hoppade vi in i bilen redo för rond två..
07:00 öppnades butiken och vi var där då. Ingen kö in men folk halvsprang verkligen för att komma in så fort som möjligt, varför???
Vi gick runt på alla avd förrutom kläd så det var ok men efter ett tag så blev det allt mer "knuffande och puffande". Gick till resturangen för lite påfyllning av kaffe och mat. Skönt att komma ifrån trängslen en stund.

När vi gick till kassorna så var det trångt. Fick höra av  kassörskan att denna dagen är den värsta (=den bästa för Boris) dagen på hela året. Förstod inte riktigt vad hon menade . Visst det var trångt men trodde nog att det kunde vara värre.. Kl var 10:00 när vi gick ut ur varuhuset. Det var då vi såg den... Vad? Jo, den kilometerlånga kön! En kö med människor och deras kundvagnar. Kön gick dubbel. Den gick runt bostadshusen som ligger i närheten av varhuset och den gick v ä l d i g t sakta. Stackars dom...
Vi var så glada att vi steg upp så tidigt som vi gjorde. Hade vi hamnat i denna kö så hade vi aldrig gått in.

Jag kan tänka mig att det stod en mycket nöjd Boris på taket.

tisdag 25 oktober 2011

Mindre trevligt besök.

Det ringde på dörren. Jag gick dit och öppnade. Där stod en man med en portfölj och skrifter i handen.. Frågade om jag läste bibeln.. Jag sa att jag inte är intresserad. Försökte stänga dörren men där var mannens fot i vägen. Sa ännu en gång att jag inte är intresserad. Foten kvar. Sa då att jag inte vill behöva bli otrevlig och det var tydligen det som var knepet. Foten försvann och likaså mannen . Han ville inte vara envis som han själv sa. Hm, jag undrar vad han var då om han nu inte var envis?

Jag har verkligen inte något problem med att människor har olika åsikter, tro om saker och ting. Jag tycker om att diskutera. Villig att lära mig nya saker men jag vill verkligen inte bli påtvingad och allra minst av en okänd människa i mitt hem.

tisdag 18 oktober 2011

Livsval


Jag tycker verkligen synd om min son och alla andra i hans ålder. Nu, när de knappt vet vilka dom är så ska dom välja vad de ska jobba med. Det är dags för att välja gymnasie nu. Vem vet vad dom vill bli när dom är 15 år? Ja, jag vet att det finns några få som har sin framtid utstakad men de är inte många.

Det hade varit bra om de fick ett halvår som de kunde prova på de yrken som de tycker verkar vara intressanta. På så sätt skulle det säkert vara flera som fullföljer sina utbildningar istället för att hoppa av men så är det tyvärr inte.

Jag önskar er alla lycka till med erat gymnasieval !

söndag 16 oktober 2011

Snart är det jul igen.

Har stigit upp tidiga morgnar i helgen pga att jag skulle arbeta. Fick då se ett vitt, glittrande landskap och då slog julkänslan till!
Jag vet att det är ett tag till men det kan inte hjälpas. Längtan efter glögg och pepparkakor är stor. Jag kommer att köpa glögg så fort jag får syn  på en flaska.

Årets första julklapp inköptes idag. Ja, jag vet. Jag brukar i regel redan vara klar med de vid den här tiden men så blev det inte i år.
Det är lite svårare att handla julklappar till barnen nu. När de var yngre så var de nöjda med pysselgrejer, pussel och liknande men nu ska det vara dyra saker eller så vill de bara ha pengar.

Jag själv älskar att öppna paket. De bästa paketen är de som är hårda, tunga och har en medföljande instruktionsbok..
Har aldrig gillat mjuka paket men jag uppskattar de mer nu än förut men hårda är fortfarande bäst :)

Det är ju inte paketen som är viktigaste vid julen. Det är ju att få umgås med familjen och bara mysa. Jag vill ha en avslappnad jul utan en massa måsten. Njuta av den goda maten och av (förhoppningsvis) barnens glädje över julklapparna.torsdag 13 oktober 2011

Skogens guld.

Igår blev den en tur till skogen för att leta "guld" och det fann jag. Gällde bara att ställa in ögonen på "svampläget". Dom var väldigt bra kamoflerade under alla löv men inte tillräckligt bra :)
Svampplockning är ännu en sak som jag inte har gjort så mycket men det måste jag göra igen. Otroligt avslappnande. Skönt att gå där i skogen och känna alla dofter...

"Trattisar"

tisdag 11 oktober 2011

Katterna regerar.

Man kan tro att katten bor hos människan men egentligen så är det vi som bor hos katten.
Dom tillåter oss ligga i deras säng på natten men bara om vi kelar med dom och bara så länge som dom vill.

Om jag har tur så hinner jag sätta mig i min favoritfåtölj framför brasan men oftast ligger Skrållis där. Blicken som hon ger mig när jag närmar mig henne.. ja, vad ska man säga?

Redan när man kommer hem från jobbet så visar dom att dom "äger" mig. Hur då? Jo, dom strycker sig mot mina ben och på så sätt sätter dom sin doftmarkering på mig. Dom får mig att känna mig efterlängtad fast egentligen är det ett uttryck för överlägsenhet.

Det finns en sak som dom behöver mig till och det är att ge dom mat. Om dom hade kunnat öppna fodertunnan själva så hade dom inte behövt förnedra sig så mycket som dom gör nu. Vilken tur jag har!

Jag tänker låta dom få fortsätta tro att jag inte vet om deras lilla maktspel :)

Loppis.

Jag har upptäckt att det är kul att sälja saker. Allra helst när man inte behöver åka iväg med sakerna. Man sätter in sakerna "i datorn" och sen får man pengar i näven. Man får som bonus träffa många nya trevliga människor.
Inte nog med det. Man får tomma utrymmen i skåpen. Gäller bara att man inte fyller dom med nya loppisfynd..

måndag 10 oktober 2011

Alla goda ting är tre..

.. sägs det och nu har jag tre underbara lediga dagar framför mig! Vädret får bli hur det än vill. Jag är ledig!
Har varit lite stressigt på jobbet ett tag. Har knappt fått någon lunchmat i mig.. Får väl skylla mig lite själv men det är så lätt och bara köra på. Det vill säga till kroppen säger ifrån.

I morgon har jag inget särskilt alls plannerat. Ska tillåta mig att bara göra det jag vill. Det blir spännande:)

Mitt "andningshål"

fredag 7 oktober 2011

Marknad

Idag var det marknadspremiär för i år. I alla fall för mig. Begav mig över bron till Algutsrums marknad.Vädret var på besökarnas sida.Uppehåll med solglimtar.
Gick där mellan marknadsstånden och behövde inte nämnvärt trängas med någon. Det var lagom med folk (och hundar).
Mysigt att gå där och känna alla dofter och höra hur säljarna försöker övertala människor att dom ska köpa just deras produkt och att vi inte överlever utan den :)

Jag brukar säga att hantverkare och försäljare är ett konstigt släkte. Ja, jag vet att det finns dom som gör ett bra jobb. Tyvärr så har jag  mest mött de andra den sista tiden..
Ni som har läst min blogg vet att vi helrenoverade vårat kök. Det var i maj vi började med det. Firman som gjorde detta är ännu inte färdiga. Kaklet blev så dåligt uppsatt så delar av det har dom fått kakla om. Det gjordes först nu i veckan. Blev inte riktigt bra nu heller men orkar vi tjata..? I taket har dom borrat fel så doslocket täcker inte. Så nu har vi en  "halvmåneformad" glipa.. Hur mycket ska man godta?

torsdag 6 oktober 2011

Höst

Nu är den här! Underbara sköna hösten.Fram med härliga filtar,tända massor av ljus och bara njuta.
För några dagar sedan så var det riktigt skönt ute. Så när jag kom hem från jobbet så gick jag ut i trädgården och började samla in fröer. Har inte varit så duktig på det innan men nu skulle det bli ändring på det! Samlade ihop lite av de vanliga; Vallmo, lupin o Krasse. Tittade sedan till mina blomma-för-dagen och se där...hur många frökapslar som helst. Jag som alltid köper sådana varje år. Sen så märkte jag att det var inte svårt att hitta fröer. Dom fanns överallt! Flamingo feather, malva o flera som jag inte vet vad dom heter. Det slutade med att jag satt där i växthuset med kaffefilter som innehöll alla sorters fröer. Jättekul, får bara se om alla kommer ner i jorden till våren men det är skit samma! Det var så kul att gå på fröjakt:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...