#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 19 september 2011

Tandläkarbesök.

Sitter här vid köksbordet med en lätt förhöjd puls. Om några timmar ska jag bege mig till tandläkaren. Jag mår dåligt fast att det inte är jag som ska sitta i stolen. Det är M som ska dit och det är första gången som jag följer med något av mina två barn till tandläkaren. Har inte velat föra över min rädsla till dom men idag så kan inte U följa med så nu är det min tur (el otur)..

Det är konstigt (el kanske inte) att saker som har hänt i barndommen kan påverka en så länge. Kan fortfarande känna smaken som jag fick i munnen när jag bet tandläkaren när han försökte tvinga upp min mun. Kommer ihåg att jag sprang ut i korridoren och sköterskan fick tag i mig och satte mig i pappas knä. Pappa trodde han gjorde det rätta när han höll mig medans tandläkaren var där och bände igen. Fy f-n! Tur att tandläkarvården har blivit bättre. Det tog ett bra tag innan jag insåg det. Har fortfarande svårt att känna tilltro till dom men nu har jag hittat en underbar tandhygienist. Hon har fått mig att gå dit. Förrut ringde jag återbud med alla olika omöjlig ursäkter som man bara kan komma på. "Jag är sjuk, barnen är sjuka, måste jobba, ont i halsen "o.s.v. Jag har t.o.m gått dit och suttit i väntrummet men gått hem igen innan jag blev inkallad..

Nu går jag dit men med förhöjd puls, kallsvettningar och illamående och tydligen så känner jag så fast att jag vet att jag inte ska undersökas :(

fredag 16 september 2011

Tårar, ilska,trötthet..

Alla dessa känslor kom in i vår vardag i veckan. Dottern kunde inte göra sina läxor, sonens liv var slut och min kära make satt i telefonkö.. Varför? Jo,vårat bredband la av. Det skulle ju gå så lätt att uppgradera det enl leverantören. En ny router var på väg och sen var det bara att köra. Hm, visst. När vi kom hem dagen efter så kom alla känslorna på en och samma gång (jaja jag vet, Gessle). Det var sonen som märkte det först och helt plötsligen så var hans liv slut. Dottern hade inte mailat sin läxa och det gick ju inte nu heller. Jag bara kände att jag orkar inte. Som tur va så har jag en underbar make som "kände " för att sitta i telefonkö. Det behovet blev till fullo tillgodosett! Efter ca1 1/2 timme så fick han beskedet  att imorgon så ska dom nergradera bredbandet igen eftersom våran gamla router inte klarar av den snabba farten:). Dom skulle höra av sig imorgon och kollar så att allt fungerar igen. Sonen såg plötsligen lite av ljuset i tunneln, jag skrev lapp till dotterns lärare och förklarade läget och min kära make var nöjd med sin insatts.
När jag kommer hem dagen efter så är fortfarande bredbandet dött!! Sonen säger barnförbjudna ord och hade han kunnat så hade han lagt en förbannelse över bredbandsleverantören!

Det var en väldigt "ursäktande"tjej som ringde och berättade att det går inte att nergradera bredbandet. Nähä, hur gör man om man ångrar sitt köp (Frågade tyvärr inte detta. )? Vi fick "äran" att åka in och hämta mobilt bredband vilket inte fungerade i våran "bunker". Vårat hus är så tätt att vi måste gå ut om vi ska prata i mobilen.
Det slutade med att U fick åka in till butiken och hämta en router. Detta föreslog han under det där samtalet som pågick i 1 1/2 timme men det var omöjligt, sa dom då :(. Jaja, jag kopplade in det och livet kom åter tillbaka hos oss tills U frågar om jag har kollat så telefonen fungerar. Jag lyfter på luren och....NEEEJ!

fredag 9 september 2011

Pinsamt värre...

Skäms när jag tänker efter hur dålig jag har varit på att "ta hand om" bloggen. Har inget jag kan skylla på heller. Hm måste ju komma på något... Tid har jag ju haft men det är kanske orken..nä, lusten som har saknats. Har inte haft någon lust att sätta mig framför datorn när det har varit så underbart skönt ute! Har försökt fånga varje solstråle som har varit framme. Njutit av djuren som har besökt oss i trädgården. Glädjts åt alla blommor och växter som har tagit sig riktigt bra i år.

Många runt omkring mig har "gnällt" på den "dåliga" sommaren som har varit. Det har inte varit tillräckligt varmt, det har regnat för mycket o.s.v. Jag tycker att det är synd att lägga energi på att inte vara nöjd med det vi har. Man kan ju inte göra så mycket åt det ändå men vi är ju alla olika

Vi åkte till  Göteborg i somras. Där besökte vi bl.a botaniska trädgården. Det var första gången som vi var här. Tyvärr så tyckte inte våra barn att det var lika intressant så det blev ett kort besök. Måste åka dit igen och se allt. Det lilla som jag såg var hur inspirerande som helst! Blev sugen på att göra något nytt i trädgården. Så när vi kom hem så rev vi vårt "smultronställe" och murade upp med murblock. Det kommer att bli bra när det är färdigt.


Nu ska jag ut och lapa i mig de sista solstrålarna innan solen går ner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...